Щоб часник виріс розміром з яблуко – дайте йому цю природну бовтанку з підручних засобів: я ахнула

Вирощування часнику не потребує якихось особливих знань та тяжкого догляду. Втім, знання підживлень забезпечить вас потужним врожаєм пікантного овоча.

Часник – це не найвибагливіша у догляді  культура, але і вона потребує всіх важливих   мікроелементів. Це калій, азот та фосфор, і завдання  кожного дачника, який хоче зібрати великий  та здоровий урожай – вчасно вносити добрива. Часник відмінно реагує на підживлення перегноєм і  водними розчинами гною – це азотні добрива, і в червні саме час їх вносити.

Компост або перегній для добрива часнику можна зробити з рослинних залишків,  картопляної шкірки, городного бадилля та бур’янів. Все це звалюється на купу, проливається водою та накривається чорною плівкою. Коли купа стане чорною, однорідною та розсипчастою,  вона готова до внесення під овочі.

Добриво потрібно насипати в міжряддя часнику,  мульчуючи грунт шаром в кілька сантиметрів. Але рідкі екстракти та розчини діють набагато   швидше, тому як швидка  допомога можна зробити екстракт гною.

Дачники розповіли, чим підживити часник для рясного врожаю
Дачники розповіли, чим підживити часник для рясного врожаю

Для його приготування беремо кілограм курячого посліду, заливаємо його десятьма літрами води, і настоюємо протягом 20-24 годин. А потім розводимо цей концентрат в пропорції 1 до 10 з чистою водою.

Але свіжий гній нікому не рекомендуємо використовувати, оскільки він може швидко занапастити рослину, завдавши йому опіків, несумісних із життям. А ще дуже корисним у червні буде підживлення настоєм із зеленої трави. Цей засіб наповнить землю азотом та іншими корисними речовинами, і виручить вас, якщо компост ще готовий.

Для приготування цього настою потрібно в бочку   покласти свіжу траву та наповнити її на 3\4.  Залишок потрібно залити теплою водою та залишити  на один тиждень під сонцем. Раз на  день потрібно помішувати бочку і можна додати у неї трохи настойки валеріани, щоб  трава не видавала неприємного запаху.

Потім через тиждень розбавляєте настій із чистою водою в  пропорції одна частина розчину на сім частин води,  і використовуємо на грядках часнику. Поливаємо під  корінь і намагаємося не потрапляти на листя.

Популярне

Подібні новини