Гроші на губки для душу більше не витрачаю, бо легко вирощую їх на городі: всі нюанси посадки люфи на дачі

Якщо у вас є дача, то обов'язково спробуйте виростити цю рослину на ділянці, аби завжди мати під рукою природну, екологічну губку для душу, прибирання і не тільки.

Все більше людей сьогодні замислюються про економію коштів, і один із чудових способів зробити свій побут більш бюджетним, але не гіршим за рівнем комфорту — це вирощування люфи, яка може стати чудовою альтернативою звичайним губкам для душу та кухні. Крім того, цей процес не тільки корисний для природи, але й приємний та цікавий.

Що таке люфа і чому варто її вирощувати?

Експерти розповіли, як на дачі виростити губку для душу та кухні

Люфа — це рослина з родини гарбузових, яка нагадує огірок і використовується для виготовлення натуральних губок. Вирощувати плоди цієї рослини зовсім нескладно, і вона має ряд переваг.

Вони підходять як для використання у ванній кімнаті, так і на кухні. Лише один раз вирощена люфа забезпечить вас губками на довгий час. Також рослина має природні абразивні якості, які допоможуть у прибиранні.

Підготовка насіння

Експерти розповіли, як на дачі виростити губку для душу та кухні

Перед тим, як висадити люфу у відкритий ґрунт, потрібно правильно підготувати насіння. Пророщуємо його класичним способом, проте перед цим насіння необхідно прогріти упродовж тижня на батареї. Це допоможе підвищити родючість та зміцнити майбутні рослини.

В Україні багато дачників вирощують цю нестандартну городину за допомогою розсади, яка має проростати не менше місяця у приміщенні. Поливайте розсаду регулярно, але не заливайте.

Забезпечте достатню кількість світла та тепла.

Люфа потребує добре підготовленої грядки. Перед посадкою на ділянку рекомендовано удобрити сухим перегноєм. Висаджуємо у відкритий ґрунт так само як ви звикли вирощувати огірки.

Виберіть сонячне місце. Підготуйте лунки на відстані приблизно 1 метра одна від одної. Забезпечте регулярний полив 1-2 рази на тиждень, особливо у посушливі періоди.

Люфа, як і огірки, потребує опор для підняття вверх. Можна використовувати сітки або решітки. Коли плоди повністю дозріють і шкірка почне ставати твердою та коричневою, можна розпочинати збір врожаю.

Популярне

Подібні новини