Цю крупу даю не тільки курчатам, але й використовую в якості добрива для полуниці: свекруха навчила лайфхаку

Напевно, у світі немає жодної людини, яка б не любила полуницю. Саме тому цю культуру прагнуть вирощувати всі власники присадибних ділянок.

Але при цьому вони періодично забувають, що цій рослині також, як і іншим, потрібен гарний догляд. Сьогодні ми розповімо про те, чим можна підгодувати полуничні посадки, щоб згодом зібрати великий урожай соковитих ягід.

Якщо ви прихильник органічних продуктів і не використовуєте на своєму городі хімічні препарати, скористайтесь наступним засобом на основі пшеничної крупи. 1 кг найдешевшого пшона заливаємо 5 літрами води температурою близько 70-80 градусів і настоюємо протягом доби. Після цього готовий розчин необхідно перемішати та злити.

Розбавляємо отриману рідину чистою водою в пропорції 1 до 1 і поливаємо полуничні кущі під корінь з розрахунку 1 літр на 1 рослину. Користь даного добрива обумовлена ​​багатим хімічним складом пшона.

У ньому присутні вітаміни групи В, фосфор, магній, калій, натрій, йод, кальцій та амінокислоти. Завдяки цим елементам пшенична вода підтримує імунітет рослин, сприяє їх подальшого розвитку, допомагає їм боротися з деякими хворобами та комахами-шкідниками, збільшує врожайність, робить плоди смачнішими та більшими, а також прискорює їхнє дозрівання.

Експерти розповіли, чим підживити полуницю, щоб отримати щедрий врожай
Експерти розповіли, чим підживити полуницю, щоб отримати щедрий врожай

У червні полуницю слід регулярно поливати, особливо в періоди посухи, щоб забезпечити достатню вологість ґрунту. Варто видаляти бур’яни навколо рослин, щоб вони не заважали росту та не відбирали поживні речовини.

Після цвітіння можна внести добрива з калієм та фосфором, щоб підтримати розвиток плодів. Також рекомендується видаляти вуса, якщо ви не плануєте розмноження рослин, щоб основна рослина могла сконцентрувати ресурси на плодоношенні.

Популярне

Подібні новини