Що посіяти в червні дачникам-початківцям, які лише відкрили “сезон”: ці 6 культур дадуть супер-врожай

Зовсім забули про город і нічого не посадили? Не поспішайте засмучуватися, адже ви все ще можете встигнути посадити пару-трійку овочів і зібрати гарний врожай.

Почнемо з картоплі. Для посадки даного  овочі в червні необхідно вибирати такі сорти, які мають середній термін вегетації до 110  днів. Для цього ідеально підходить  сорт Атлант, Чайка та Журавинка.

Також ви можете спокійно садити у червні моркву. Цей місяць ідеально підходить для моркви, тому що в цей період її не турбує морквяна  муха, яка вважається головним ворогом моркви.

Рекомендується садити моркву відразу ж після  ранньої картоплі та обов’язково не забувайте   моркву рясно і регулярно поливати, щоб уникнути утворення кірки у верхньому шарі ґрунту.

Буряк теж можна садити в будь-який день червня, але треба враховувати температуру на дворі.   Сприятливою температурою для посадки буряків  вважається температура від +22 до +26 градусів.

Така температура, рясний полив та гарне  освітлення є для рослини сприятливими  умовами та допомагають бурякам проростати набагато швидше. Догляд за буряком дуже простий,   найголовніше видаляйте бур’яни, проріджуйте і розпушуйте ґрунт,  не забувайте про підживлення і тоді в результаті ви отримаєте смачні і великі плоди.

Експерти розповіли, що можна встигнути посадити в червні, щоб зібрати врожай
Експерти розповіли, що можна встигнути посадити в червні, щоб зібрати врожай

Буквально зараз уже можна  садити баклажани та перці. Огірочки можна садити з 10 до 21 червня. В цьому  місяці можна ще встигнути посадити кабачки. Обидві ці культури люблять тепло, тож не буде  зайвим до періоду вкорінення вночі накривати  рослини за допомогою агроволокна або  ж саморобного паперового ковпака.

Не забувайте і про капусту. Її також можете  сміливо саджати у червні. Але враховуйте те,  що вона не любить ґрунт із підвищеним  кислотністю і не дасть у ній великого  врожаю. Тому такий ґрунт необхідно  перед посадкою обробити вапном. З солоденького можете в червні посадити диню та  кавун.

Під час посадки намагайтеся залишати достатньо місця між саджанцями та рядами, тобто приблизно 1,8 м.  Для хорошого проростання культур  грунту в ідеалі має бути від +18 до +25 градусів. Ну і звісно, ​​який літній стіл без зелені?  У червні можна сміливо садити базилік, петрушку,  кріп та шпинат. Для вирощування цих  рослин взагалі багато не треба.

Просто   подбайте про освітлення та стан ґрунту. А для покращення її якості, заправте її перегноєм.

Популярне

Подібні новини