Малина віддячить рекордним врожаєм як з плантації: зробіть це на початку червня і кущі засиплють ягодами

Внесення добрив допоможуть вам забезпечити малину необхідними поживними речовинами в червні, стимулюючи її зростання та підвищуючи врожайність.

Багатьом дачникам не завжди випадає шанс поласувати свіжими, солодкими ягодами. У городників не завжди видається багатий урожай, а в іншої половини населення не завжди вистачає коштів на покупку малини у супермаркеті.

Та й що там казати, магазинні ягоди і поряд не стоять зі смачними, соковитими ягідками домашньої малини.

І для того, щоб малина порадувала вас шикарним урожаєм цього року, спробуйте скористатися підживленням з кропиви.

Зріжте свіжу 1 кг кропиви (без насіння) і дрібно наріжте. Помістіть нарізану кропиву в пластикову або дерев’яну ємність і залийте 10 літрами води. Накрийте ємність кришкою і залиште на 10-14 днів для бродіння. Щодня перемішуйте розчин.

Садівники розповіли, чим найкраще підживлювати малину в червні
Садівники розповіли, чим найкраще підживлювати малину в червні

Після закінчення періоду бродіння процідіть настій. Розведіть отриманий концентрат водою у співвідношенні 1:10 перед використанням. Поливайте малиною цей розчин раз на 2-3 тижні.
Також можна використати й куповане в агромагазині добриво. Наприклад “Ідеал”.

Таке підживлення сприяє родючості ґрунту, збільшення відсотка схожості насіння, прискорення приживання розсади, Також підживлення допомагає розвиватися кореневій системі, зміцнює імунітет малини, і найголовніше, позитивно впливає на смак та соковитість ягід.

Для приготування підгодівлі візьміть 3 столові  ложки засобу і розчиніть у 10 літрах води, після чого ретельно перемішайте. І вливайте по одному літру на квадратний метр. Підживлення  рекомендується здійснювати раз на два тижні.

Регулярний догляд за малиною включає своєчасне поливання, особливо в період активного росту і плодоношення, та обрізку пагонів для забезпечення здорового росту і хорошого врожаю. Важливо також регулярно видаляти бур’яни та мульчувати грунт для збереження вологи і захисту кореневої системи.

Популярне

Подібні новини