Віддячив здоровими та міцними листочками: підживила фікус цим народним добривом, і воно дійсно спрацювало

Фікус - це популярна кімнатна рослина, яка цінується за свою декоративність та невибагливість у догляді. Однак, для того, щоб ваш фікус радував вас здоровим виглядом, йому необхідне підживлення.

Хімічні добрива, звичайно, дають швидкий результат, але вони можуть негативно впливати на ґрунт та здоров’я рослини.

Тому багато квітникарів звертаються до народних методів підживлення, які є більш безпечними та доступними.

Ось декілька найкращих народних методів підживлення фікусу!

Цукор

Цукор – це джерело енергії для рослини, яке стимулює її ріст. Для приготування підживлення розчиніть 1 столову ложку цукру в 1 літрі води. Поливайте фікус цим розчином 1 раз на місяць.

Дріжджі

Дріжджі містять багато корисних для рослин мікроелементів, які сприяють їхньому розвитку. Для приготування підживлення розчиніть 10 г дріжджів у 10 літрах теплої води. Дайте розчину настоятися протягом 2-3 годин, а потім полийте ним фікус. Таке підживлення можна проводити 1 раз на 2 місяці.

Бананова шкірка

Бананова шкірка – це цінне джерело калію, який необхідний для росту та розвитку фікусу. Засушіть бананову шкірку, подрібніть її та змішайте з ґрунтом у горщику. Також можна закопати шматок свіжої бананової шкірки в ґрунт біля рослини.

Фікус буде здоровим цілий рік: ці поради допоможуть господиням
Фікус буде здоровим цілий рік: ці поради допоможуть господиням

Яєчна шкаралупа

Яєчна шкаралупа містить багато кальцію, який необхідний для зміцнення стебел та листя фікусу. Подрібніть яєчну шкаралупу та додайте її в ґрунт при пересадці рослини. Також можна посипати подрібненою шкаралупою ґрунт навколо фікусу.

Алое вера

Алое вера має багато корисних властивостей, включаючи стимуляцію росту рослин. Зріжте лист алое вера, подрібніть його та змішайте з 1 літром води. Дайте розчину настоятися протягом 24 годин, а потім полийте ним фікус. Таке підживлення можна проводити 1 раз на місяць.

Важливо:

  1. Перед використанням будь-якого народного методу підживлення переконайтеся, що ваш фікус здоровий.
  2. Не перегодовуйте рослину, адже це може призвести до загнивання коренів.
  3. Дотримуйтеся інструкцій щодо приготування та використання підживлення.

Застосовуючи ці народні методи підживлення, ви зможете забезпечити ваш фікус усіма необхідними поживними речовинами для його пишного та здорового зростання.

Популярне

Подібні новини