Беру ложку сметани і кидаю в гарячу воду: всього через 2 хвилини вирішую одразу кілька нагальних питань

Здавалось, би що може приховувати звичайна сметана? Втім, якщо уважно ознайомитися зі складом, можна знайти чимало цікавих подробиць. Як же ж обрати дійсно якісний продукт? Дізнайтеся у матеріалі.

Сметана — один із найпопулярніших молочних продуктів у нашому раціоні, однак, на жаль, не завжди можна бути впевненим у її якості. Особливо це стосується тої, яку продають на ринку. Виробники та продавці можуть додавати до сметани різні домішки. Визначити якість продукту на око чи на смак буває дуже складно, через хімічні складники, тому важливо знати прості методи перевірки продукту вдома.

Чому якість сметани може бути сумнівною?

Експерти розповіли, як у домашніх умовах визначити, чи якісна сметана

Проблема підробок особливо актуальна на ринках та серед недобросовісних виробників. Додавання домішок дозволяє зменшити вартість продукту, збільшуючи прибуток. Найчастіше до сметани додають крейду для збільшення щільності, крохмаль для надання кремоподібної консистенції. Крім цього, цей складник допомагає загущеним вершкам не втрачати товарний вигляд під час тривалого зберігання.

Про пальмову олію у сметані не писав тільки лінивий.

Тест на натуральність сметани в домашніх умовах

Експерти розповіли, як у домашніх умовах визначити, чи якісна сметана

Існує простий і ефективний метод, який допоможе вам визначити, чи містить сметана штучні домішки. Тест проводимо наступним чином. У прозору склянку наливаємо гарячу воду та додаємо 1 столову ложку сметани. Енергійно все перемішуємо.

Результат може вас втішити, якщо продукт повністю розчиниться, пофарбувавши воду в молочний колір. Це свідчить про те, що продукт не містить шкідливих домішок.

Сметана з домішками не розчиниться повністю. У воді можуть з’явитися пластівці, грудки або суспензія, що свідчить про наявність штучних інгредієнтів, таких як крейда, крохмаль або пальмова олія.

Популярне

Подібні новини