Просто даю 1 літр цього диво-настою під кущ полуниці і мої 10 родичів забезпечені варенням на всю зиму

Садівники все частіше стали повертатися до забутих натуральних методів обробки та захисту своїх рослин. Наприклад, полуниці. Розповідаємо про перевірене народне добриво.

Підгодувати та обробити полуницю йодом прагнуть усі, оскільки з’ясувалося, то це справжня панацея від більшості проблем.

Йод входить до складу багатьох рецептів для дачників у наступних випадках:

• Як антисептик для обробки ґрунти та рослин;

• Для профілактики грибкових інфекцій та інших захворювань;

• Деякі використовують йод як пестицид, який допоможе боротися з попелицями, гусеницями та дрібними шкідниками.

А якщо використати йодовий розчин в якості добрива полуниці, то за допомогою одного застосування можна помітити покращення стану рослини, а також збільшення обсягу врожаю.

У чому полягає користь йоду для полуниці? Для обробки йодом необхідно зробити йодовий розчин із 20 крапель йоду на 10 літрів води та під кожен кущик полуниці необхідно одноразово вилити по одному літру розчину.

Чим підживити полуницю для потужного плодоношення
Чим підживити полуницю для потужного плодоношення

Така обробка допоможе:

• Зробити дезінфекцію рослини після зрізання старих листків. Також це допоможе запобігти розвиток різних шкідників на оброблених ділянках землі;

• Такий розчин можна застосовувати у комплексі з обприскуванням наземної частини полуниці. Підживлення полуниці допоможе зробити дезінфекцію ґрунту та покращити якість зростаючої полуниці;

• Розчин боротиметься з авітамінозом рослини і борошнистою росою;

• А також він буде ефективним у боротьбі зі шкідниками м’якотілого типу.

Зазначимо, що розчином поливають полуницю одноразово – так коріння та листя не обпечуться йодом, а корисні комахи не будуть відлякані спиртовим розчином. Успіхів на ділянці!

Популярне

Подібні новини