Ви точно викидаєте це в смітник, а дарма: “шарящі” дачники давно цим відходом збільшують врожай малини

Настала гаряча пора для дачників. У цей період вони активно готують ґрунт, висаджують розсаду і починають підживлення деяких садових рослин. Малина - не виключення.

Напевно, жодна присадибна ділянка в нашій країні не обходиться без грядок з малиною. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом ефективного підживленням для цієї ягідної  культури, яке допоможе згодом зібрати великий урожай великих та ароматних плодів. Готується добриво на основі лушпиння цибулі.

Шкірка цього коренеплоду вже давно використовується у медичних цілях через багатий вміст цінних для здоров’я елементів. Корисні вони й нашим рослинам. До її складу входять калій, кальцій, залізо, фосфор, сірка, вітаміни С, Е, РР, кверцетин, фітонциди та каротиноїди.

Садівники розповіли, як просто підвищити врожайність малини
Садівники розповіли, як просто підвищити врожайність малини

Добриво на основі цибулиння здатне підвищити імунітет  рослин, придушити розвиток грибкових захворювань, відлякати комах-шкідників, наситити клітини поживними речовинами, активізувати розвиток і зростання, прискорити дозрівання врожаю і покращити смак та зовнішній вигляд плодів.

Цибулеве лушпиння зазвичай подрібнюють і вносять у ґрунт при перекопуванні або ж готують на його основі ефективний відвар.

Для цього 5 склянок сухої сировини заливають 10 літрами води, ставлять на вогонь, доводять до кипіння і варять протягом 20 хвилин, після чого залишають на добу під кришкою.

Готову рідину розводять чистою водою у пропорції 1 до 5 та поливають малинові кущі під корінь.

Підсумовуючи, скажемо, що підживлення малини лушпинням цибулі є дуже корисним, оскільки воно багате на мікроелементи, що сприяють зміцненню кореневої системи рослин. Лушпиння цибулі містить фітонциди, які допомагають у боротьбі з шкідниками та хворобами малини. Крім того, цей натуральний засіб підвищує родючість ґрунту, покращуючи загальний стан і врожайність малини.

Популярне

Подібні новини