В моїй хаті ніколи немає комарів, молі та мух, бо посадила на підвіконні ці красиві та корисні рослини

Щоб комарі та інші комахи не турбували родину можна висадити певні рослини в оселі. Вони не тільки додадуть затишку, а й допоможуть позбутися набридливого дзижчання.

Вже активізуються не лише прекрасні метелики, а і кровожерливі комарі з набридливими мухами.

Мало того, що вони докучають нам на вулиці, так ще й у оселі наші прагнуть потрапити.

Тому сьогодні ми покажемо невелику добірку рослин, які відлякують своїм запахом комарів і мух і до їх висадки вже можна приступати, щоб встигнути до спекотного сезону.

Частину рослин можна вирощувати на підвіконні, перегороджуючи шлях настирливим комахам, а з інших – формувати красиві букети і ставити в кімнатах.

Перша в нашому списку красуня хризантема. Пагони цієї рослини містять таку речовину, як перетрин, яку дуже не люблять комахи.

Експерти розповіли, які рослини відлякують мух та комарів у квартирі
Експерти розповіли, які рослини відлякують мух та комарів у квартирі

Хризантема відлякає від вашого житла і кліщів і мурах. Крім цього можна зробити настій з квітів у гарячій воді і обприскувати їм одяг, щоб захистити себе від комах на вулиці.

Добре всім відома, як заспокійлива рослина, м’ята до всього іншого добре відлякує комарів. Не складе особливих труднощів її розмножити в горщиках і розставити по всьому будинку.

Вона відмінно підходить для кімнатного вирощування незаморочливий базилік. Він дуже ароматний, та прекрасно відлякує комах своїм запахом. Зі свіжого листя можна приготувати репелент. Для цього листочки потрібно замочити в воді, дати настоятися кілька годин, а потім змішати зі спиртом.

Чудово приживається в квартирі і лаванда. Вона стане прекрасною прикрасою і допоможе відвадити від будинку шкідників. Лаванда містить таку речовину, як ліналоол, яку не люблять мухи, блошки і таргани.

Квіти лаванди можна покласти в пляшку з пульверизатором і обприскувати меблі в будинку, а сушені квіти можна покласти в шафу, щоб не заводилася міль.

Відмінним захисником від комарів стане шавлія. Якщо ви посадите її в квартирі-настирливі кровопивці не потурбують ваш сон.

Щоб мухи не залітали з вулиці можна поставити в будинку букети з пижми. Яскраво-жовті квіти прикрасять житло, а запах листя непереносимий для мух і комарів.

Популярне

Подібні новини