Троянди будуть цвісти все літо: у червні пригощаю їх цим еко-настоєм. Попелиця та мурахи тікають до сусідів

Ваші троянди будуть тішити вас не один день своїми вишуканими бутонами, якщо ви їх будете правильно підживлювати та систематично прибирати мурах і попелицю. Як це зробити швидко — дізнайтеся далі.

Троянди — це справжня перлина будь-якого саду, вони зачаровують своїм виглядом і ароматом. Але, на жаль, шкідники, такі як попелиця та мурахи, можуть зіпсувати цю красу, порушуючи життєвий цикл кущів і перешкоджаючи їхньому здоровому розвитку. Щоб насолоджуватися розкішними бутонами все літо, важливо своєчасно позбутися цих небажаних гостей.

Попелиця завдає трояндам значної шкоди, висмоктуючи соки з молодих пагонів і листя, що призводить до їхнього деформації та ослаблення. Мурахи ж, своєю чергою, “дружать” з тлею, розповсюджуючи її по всьому саду. Тому боротьба з ними також є важливою складовою захисту троянд.

Чим обробити троянду від попелиці
Садівник розповів, як обробити кущі троянд від мурах і попелиць

Варто зазначити, що тут не обов’язково використовувати хімічні засоби.

Ефективними виявляються і народні методи, які є безпечними для рослин і довкілля. Можна спробувати настоянку з насінням грейпфрута. Для приготування цього засобу необхідно насипати насіння грейпфрута в банку, залити їх літром окропу та додати чайну ложку оцту. Настій залишають на тиждень, щоб він міг як слід настоятися та набратися всіх корисних властивостей. Після цього засобом обприскують листя та бутони.

Одним із найпоширеніших засобів є господарське мило. Його розчин створює на поверхні рослини захисну плівку, через яку шкідники не можуть дихати. Щоб приготувати розчин, достатньо розчинити 4-5 столових ложок мильної стружки в літрі теплої води та обприскати троянди.

Зола також є потужним засобом у боротьбі зі шкідниками. Вона не лише допомагає знищити наявних комах, але й попереджує їх появу. Для приготування розчину необхідно взяти 300-400 грамів золи, розвести її в 10 літрах води та варити протягом двох годин. Після охолодження розчином обприскують кущі.

Підживлюємо троянди правильно: поради спеціалістів
Садівник розповів, як обробити кущі троянд від мурах і попелиць

Тож не зволікайте та подбайте про свій сад вже сьогодні! Ви не зчуєтеся, як троянди вам віддячать пишним квітом вже через короткий проміжок часу після обробки.

Популярне

Подібні новини