Не бур’ян, а золото: завжди поливаю полуницю цим потужним настоєм. З 1 куща збираю гори солодких ягід

Настій з бур'янів є відмінним органічним підживленням для полуниці. Він забезпечує рослини необхідними поживними речовинами, стимулюючи їх ріст і підвищуючи врожайність.

Багато садівників досить часто мріють про неймовірно великий та смачний врожай полуниці. Але ці “рожеві хмари” дуже швидко розсіюються, коли за підсумком виходить дрібна кисла ягода.

Тож мріяти та ставити цілі – це різні речі. Дуже важливо посприяти тому, щоб смачна полуниця була не плодом уяви, а стала реальністю.

Для втілення цілей необхідно своєчасно підгодовувати полуницю і оберігати від різних хвороб та шкідників. Перше підживлення потрібно робити навесні. В цей час важливо наситити полуницю азотом. Наприклад можна підгодувати її курячим послідом, кропивою або коров’яком.

А в час цвітіння полуниця потребує ще більшої турботи та вітамінів. Порадуйте свою полуницю дієвим добривом.

Експерти розповіли, як настоєм з бур'янів підживити полуницю
Експерти розповіли, як настоєм з бур’янів підживити полуницю

Для приготування можна використовувати будь-які трави, навіть кропиву. Такий вид настою багатий калієм і іншими корисними речовинами.

Наповніть половину бочки дрібно нарізаною травою, насипте склянку золи і залийте все окропом. Настоюйте все це “добро” протягом тижня, після чого додайте столову ложку сухих дріжджів. Перемішайте, дайте побродити ще добу після чого поливайте полуницю підживленням по одному літру під кущ, розбавляючи водою у співвідношенні один до п’яти.

Використовуйте настій раз на 2-3 тижні під час активного росту полуниці.

Найкращий час для підживлення — ранкові або вечірні години, коли немає прямого сонячного світла.

Під час бродіння настій може мати неприємний запах, тому краще залишити ємність подалі від житлових приміщень.

Цей простий і ефективний метод допоможе вам виростити здорову і продуктивну полуницю без використання хімічних добрив.

Популярне

Подібні новини