Поливаю буряк не просто водою, а підсоленою: швидше росте, вища врожайність, немає мошок і попелиці

Чи знаєте ви, що буряк можна і треба поливати підсоленою водою? Навіщо це робити, а головне як? Розповідаємо про всі нюанси у новому матеріалі.

Полив буряків підсоленою водою може здатися незвичайним методом догляду за рослинами, однак, він має кілька вагомих переваг, які позитивно впливають на врожайність та якість коренеплодів.

Однією з головних переваг внесення такої води є покращення смакових якостей коренеплоду. Харчова сіль, яка складається з натрію та хлору, сприяє підвищенню цукристості буряків. Вони стають солодшими та смачнішими, що значно покращує їхню якість. Невелика кількість солі в ґрунті діє як своєрідний стимулятор росту, допомагаючи рослинам краще розвиватися і накопичувати більше цукрів.

Навіщо потрібно класти сіль у карман
Городник розповів, навіщо поливати буряк підсоленою водою

Якщо для іншої городини сіль буде ледь не смертельною, то тут — геть інша ситуація. А все тому, що овоч любить збіднену землю!

Хлор і натрій входять до складу багатьох комплексних добрив, які використовуються для підживлення рослин. У невеликих кількостях ці речовини сприяють покращенню структури ґрунту та його здатності утримувати вологу. При цьому важливо дотримуватися рекомендованих доз, щоб не нашкодити рослинам, адже надлишок добрив може бути згубним. Навіть для буряка. Тому використовуйте лише 1 ложку обов’язково не йодованої солі, яку потрібно дуже добре розчинити у відрі води.

Експерти пояснили, як просто виростити крупний буряк на своїй грядці – секрети та поради
Городник розповів, навіщо поливати буряк підсоленою водою

Ще одним важливим аспектом є захист коренеплоду від шкідників. Обробка солоною водою допомагає ефективно відлякувати таких шкідників, як попелиця, блішки та гусениці. Хлорид натрію створює несприятливі умови для життя і розмноження цих комах, що допомагає зберегти врожай і уникнути застосування хімічних засобів захисту рослин.

Знезараження ґрунту — це ще одна корисна властивість солоної води. Сіль є природним антисептиком, який убиває шкідливі мікроорганізми та грибки, що можуть викликати захворювання рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини