Врятує не лише коліна від саден, а й томати від хвороб: ця копійчана аптечна “класика” робить на городі дива

Вирощуючи томати, не можна ігнорувати можливість інфікування їх небезпечними захворюваннями, здатними занапастити весь ваш довгоочікуваний урожай.

Особливо це актуально для тієї стадії, коли плоди починають активно дозрівати. Відбувається це зазвичай у середині серпня. І саме цього місяця наші посадки може чатувати підступна фітофтора.

Сьогодні ми хочемо розповісти про один натуральний та дуже доступний засіб, який допоможе провести ефективну профілактику і не допустити розвитку цієї недуги. Для цього нам знадобиться недорогий препарат, який можна знайти в будь-якій найближчій аптеці. Йдеться про звичайну 3-відсотковий перекис водню.

Як відомо, цей засіб є найпотужнішим антисептиком. Він здатен придушити поширення патогенних мікроорганізмів, які викликають цю недугу. До того ж пероксид містить атомарний кисень, який позитивно впливає на зовнішній вигляд рослин, живить коріння, збагачує та покращує структуру ґрунту, а також збільшує врожайність.

Експерти розповіли, чим обробити томати для профілактики хвороб
Експерти розповіли, чим обробити томати для профілактики хвороб

Для приготування корисного добрива 20 мл перекису розчиняємо в 1 літрі відстояною води, ретельно перемішуємо і використовуємо для листового обприскування. Подібну процедуру проводимо приблизно 1 раз на 10 днів у вечірній час або похмуру погоду, щоб уникнути опіку листя. Це органічний засіб не здатен нашкодити вашим рослинам, а також навколишньому середовищу.

Для профілактики захворювань томатів важливо дотримуватися сівозміни, уникаючи висаджування рослин на одному місці кілька років поспіль. Висаджування стійких до хвороб сортів томатів допомагає зменшити ризик ураження рослин шкідливими патогенами. Регулярний огляд рослин і своєчасне видалення уражених листків і плодів сприяють запобіганню поширенню хвороб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини