Без цієї простої дії забудьте про рясний врожай плодових дерев та ягідних кущів: моя бабуся все “розжувала”

Догляд за плодовими деревами та ягідними кущами є важливим для забезпечення високого врожаю, здоров'я рослин та стійкості до хвороб і шкідників.

Полив – це основний етап догляду за садом. Дерева потребують поливу не тільки при посадці, але і протягом усього сезону, особливо під час плодоношення – якщо грамотно підійти до справи, можна забезпечити здоров’я дерев та забезпечити відмінну врожайність. Влітку дерева та кущі потребують всього три рясних полива.

Якщо ж літо виходить посушливим і дуже жарким, то кількість поливів можна збільшити до чотирьох. Молоді дерева, які ще не досягли віку трьох років, поливати потрібно не менше двох разів на місяць, щоб коренева система змогла зміцнитися та розвиватися. Перший полив робиться в наприкінці травня або на початку червня, залежно від культури.

Також варто правильно підібрати норму води для кожної рослини – наприклад, для саджанців потрібно близько 40 літрів води, на молоді рослини до 5 років – близько 60 літрів, на дорослі рослини до 12 років – від 100 літрів, а на старі дерева – 30-40 літрів на кожен квадратний метр ствольного кола.

Експерти розповіли про важливу дію в саду, про яку всі забувають
Експерти розповіли про важливу дію в саду, про яку всі забувають

Ягідні кущі вимагають 50 літрів води на кожен квадратний метр, а садова суниця – всього 20 літрів на кожен квадрат посадок.

Є й додаткові умови, які потрібно врахувати в час організації поливу у період плодоношення. Потрібно врахувати склад ґрунту, оскільки піщані ґрунти потрібно поливати частіше, але меншою кількістю води, а глинисті ґрунти – рідше, але великою кількістю.

Регулярний догляд за плодовими деревами та ягідними кущами допомагає підтримувати їхній оптимальний ріст і розвиток. Правильне підживлення, обрізка та полив сприяють підвищенню врожайності та якості плодів.

Популярне

Подібні новини