Мурахи і попелиця більше не орудують на моїй ділянці: навіть не копала мурашник. Народний спосіб від куми

Досвідчені городники знають точно: якщо прийшли на ділянку мурахи, вони обов'язково приведуть за собою попелицю. Як же ж показати цим комахам, що їм точно треба шукати інший дім подалі від вас?

Боротьба з попелицею та мурахами завжди була головним болем для дачників. Ці дрібні шкідники здатні завдати значних збитків, що ведуть до втрати врожаю та погіршення загального стану саду. Проте існує простий, доступний і, що найголовніше, ефективний спосіб, який дозволить розв’язати цю проблему за одну ніч. Все, що вам потрібно – це 100 грамів господарського мила та 10 мл ялицевої олії.

Це перевірений часом засіб у боротьбі зі шкідниками. Його дезінфікуючі властивості та безпечність для рослин і людей роблять його ідеальним вибором. Мило руйнує захисну оболонку комах, змушуючи їх гинути. Ялицева олія, своєю чергою, відома своїм сильним ароматом і антисептичними властивостями. Її запах відлякує комах, включаючи мурах і попелицю.

Експерти назвали найдієвіші методи боротьби з мурахами
Експерти назвали найефективніший засіб проти мурах і попелиці: зникають одразу

Ще один несподіваний плюс: аромат ялицю приваблює сонечок, які із задоволенням поласують тлею, що не покинула город після обробки.

Щоб приготувати цей ефективний засіб, вам потрібно натерти 100 грамів господарського мила на дрібній тертці і розчинити його в одному літрі дуже гарячої води. Ретельно перемішуйте розчин, поки мило повністю не розчиниться. Після цього додайте 10 мл ялицевої олії і знову добре перемішайте отриманий розчин.

Як позбутись від мурах і попелиці
Експерти назвали найефективніший засіб проти мурах і попелиці: зникають одразу

Використовуючи поливалку або розпилювач, рівномірно розподіліть засіб по рослинах і ґрунту. Вже рівно за ніч шкідники полишать ваші овочі у спокої. Як тільки ви побачите знову скупчення мурах, одразу застосуйте знову цю суміш, але вже вливайте одразу у мурашник. Так ви попередите розповсюдження колонії комах ділянкою.

Популярне

Подібні новини