Наближаються 3 заборонених дня для городників і квітникарів: не садити, не розпушувати та не підгодовувати

Ви безперечно знаєте, що у світі городництва та садівництва існують сприятливі і несприятливі дні для робіт. У червні таких дат аж цілих 3. Дізнайтеся про них детальніше.

Всі ми знаємо, що робота на городі потребує багато сил і часу. Але є дні, коли краще залишити інструменти в сараї і присвятити день іншим справам. Цього місяця є кілька важливих дат, коли робота на грядках вважається небажаною. Серед них виділяються: 21 червня, 23 червня та 30 червня.

П’ятниця 21 червня – день, коли підготовка до Трійці набирає обертів. У цей час найкраще займатися оселею та прибиранням. З давніх-давен наші предки вважали, що перед великим святом треба навести лад у домі, щоб зустріти свято в чистоті та гармонії. Наведення ладу у цей день має особливе значення, оскільки вірять, що воно допомагає очистити не тільки фізичний простір, але й духовний. Тому замість роботи на городі, краще зосередитися на оселі, зробити генеральне прибирання, прикрасити будинок квітами та зеленню.

Цього дня кожен може відвідати церкву, аби згадати померлих близьких
Експерти назвали 3 заборонених дати для роботи на городі у червні

23 червня – це, власне, свято Трійці, одне з найважливіших для всіх православних вірян. У цей день категорично заборонено працювати на городі та займатися будь-якою фізичною працею. Трійця символізує оновлення та початок нового життєвого циклу, і будь-яка робота в цей день вважається неповагою до свята.

Експерти назвали 3 заборонених дати для роботи на городі у червні

Українці збираються в церкві на службу, відвідують родичів та близьких, проводять час у спільних молитвах і застіллях. Це час для духовного збагачення, а не для роботи на землі.

30 червня – останній день спадного місяця, і робота на городі в цей день також не рекомендується. За астрологічним календарем, робота в цей день може бути неефективною та навіть шкідливою для майбутнього врожаю. Вважається, що земля в цей час потребує відпочинку, як і людина. Тому краще провести цей день у спокої, присвятивши його плануванню майбутніх робіт, відпочинку або приємним справам.

Популярне

Подібні новини