Завжди роблю це в червні та насолоджуюсь результатом: мій заміокулькас росте як трава. Це завдяки поливу

Ваш заміокулькас розростеться на повну силу, якщо ви відпрацюєте правильну систему поливу. Як це зробити — про все дізнаєтесь у новому матеріалі.

В червні заміокулькас потребує особливої уваги та дбайливого поливу для того, щоб ростити пишно та здорово. Ця чудова східна рослина, також відома як “доларове дерево” буде тішити вас своєю красою довго, якщо ви будете правильно його поливати.

Перш за все, важливо розуміти, що заміокулькас не потребує частого та рясного внесення води, як багато інших кімнатних квітів. У червні, коли температура починає підвищуватися, варто звернути особливу увагу на те, щоб не перенасичувати ґрунт вологою.

Добриво для заміокулькаса
Квітникар розповів, як поливати заміокулькас для пишного цвітіння

Заміокулькас не любить занадто вологої землі, бо це може призвести до гниття коренів. Тож важливо дати землі трохи висохнути між поливами. Аби перевірити, чи потрібно вносити рідину — проштрикніть земляну суміш сухою дерев’яною паличкою на відстані 5-7 см від стебла. Робіть це обережно, аби не пошкодити коріння. Якщо вона легко входить та виходить без видимих налипань ґрунту — пора проводити полив.

Також важливо мати горщик з дренажним отвором або додати дренажний матеріал. Це допоможе воді не залишатися.

Флористи розповіли, чим підживити заміокулькас для гарного росту
Квітникар розповів, як поливати заміокулькас для пишного цвітіння

У червні слід вносити воду 1 раз на тиждень, якщо квітка стоїть на західній або східній стороні. Якщо ви поставили рослину на підвіконня, яке виходить на південний бік, то тоді поливайте 1 раз на 4-5 днів, залежно від температури. У холодний період цю процедуру скорочуємо до 1 разу на 2-3 тижні.

Не забувайте вчасно реагувати на потреби вашого заміокулькасу. Якщо листя в’яне або жовтіє, це може бути сигналом, що потрібно більше води. Але якщо листя стає м’яким та коричневим, це означає, що рослина перенасичена вологою.

Таким чином, слід пам’ятати про розумний полив, який дозволить вашому заміокулькасу рости красиво і здорово протягом першого теплого місяця літа.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини