Всі ґрунтові шкідники вмить “простягнуть ніжки”, якщо пролити грядки цим робочим засобом: ефект – супер

Ведмедка, дротяник, хрущ, морквяна муха та коренева нематода – це ґрунтові шкідники, які щорічно докучають практично всім дачникам. Та насправді їх легко позбутися.

Шкідники позбавляють нас врожаю, псують структуру ґрунту, заважають працювати та метою кожного господаря є виведення цих шкідників. Що може допомогти? Читайте далі.

Нещодавно з’явився дуже класний препарат під назвою Метавайт-Плюс – він захищає рослини від ґрунтових шкідників, таких як личинки травневого жука, щелкунів, гусениці, совки та інші.

У складі цього засобу є ентомопатогенні гриби, які проникають крізь шкіру та панцирі шкідників, вражають їхню жирову тканину та кишечник, порушуючи всі функції організму шкідників.

Параліч нервової системи та м’язових тканин, порушення органів дихання – все це відбувається через вміст у складі препарату ендо та екзотоксинів, а також унікальних грибкових спор.

Метавайт можна використовувати для передпосівного внесення в ґрунт як обробку та культивації, а також вносити у ряд і виконувати фертигацію. Обприскування відбувається за допомогою розпилювача або дощувальної установки перед оранням, культивацією, посівом або посадкою сільськогосподарських рослин. Якщо ми говоримо про внесення цього препарату в ряд, то цей процес відбувається за допомогою аплікатора у процесі посівів.

Експерти розповіли, чим полити грядки, щоб позбутися шкідників на городі
Експерти розповіли, чим полити грядки, щоб позбутися шкідників на городі

Фертигація або стрічкове внесення препарату здійснюється за допомогою системи краплинного поливу під час вегетації рослини. Для правильного використання препарат потрібно розводити з водою безпосередньо в день обробки, і перед застосуванням обов’язково збовтати. На відміну від інших засобів, Метавайт можна поєднувати у бакових сумішах разом з прилипачами, стимуляторами зростання, а також іншими засобами біологічної та хімічної захисту рослин.

Але ми все ж таки рекомендується провести тестування щодо сумісності препаратів – якщо в результаті змішання випадає осад, препарати не будуть сумісними. Порцію Мевайта потрібно змішати з водою температурою від 10 до 25 градусів відповідно з інструкцією. Зберігати такий розчин можна не більше 4 годин, тому проводити процедури потрібно відразу після створення розчину.

Найкраще удобрювати ґрунт цим розчином у період дощів восени, щоб до сезону посадки ґрунт був повністю очищений від шкідників, після чого навесні можна ще раз провести процедуру обробки ґрунту, полив та зрошення. Щоб шкідники забули дорогу на вашу ділянку, обробляйте ґрунт щосезонно!

Популярне

Подібні новини