Це не добриво, а справжнє “сипуче золото” для малини: соковита та солодка ягода щедро завалить врожаєм

Малина є однією з найулюбленіших культур дачників. Дачники поважають її за аромат, смак, величезну кількість вітамінів та за її лікарські властивості. Щоб отримати врожай - не забувайте про добрива.

Чудовим підживленням для малини є кісткове борошно, тому що воно натуральне та безпечне. А ще не створює ризиків опіків для коріння і не труїть землю і воду.

До складу кісткового борошна входить багато мінеральних та органічних речовин, що позбавляє від необхідності купувати велику кількість різних добрив, що дуже економно.

Кісткове борошно-це універсальний засіб, без обмежень застосування, що підходить для підживлення овочів, квітів, плодово-ягідних культур, розсади та дорослих рослин.

Також, за рахунок того, що борошно має властивість розкладатися близько 5-8 місяців, це дозволяє рослинам повною мірою засвоїти всі поживні речовини, включаючи калій та фосфор. Кісткове борошно, яке використовують для підживлення малини влітку, містить ряд поживних речовин, необхідних цій рослині, і одночасно служить мульчуючим укриттям.

Експерти розповіли рецепт підживлення для малини влітку
Експерти розповіли рецепт підживлення для малини влітку

Кісткове борошно можна використовувати в сухому вигляді, просто посипаючи грунт рівним шаром, або розчиняти у воді. Для збільшення родючості малини рекомендується поливати кожен кущ настояним розчином 150 гр кістковий муки розведеної в 1 літрі води. Настоювати розчин рекомендується протягом доби. Використовуйте це добриво 1 раз на 2-3 року і побачите, яким чудовий врожай полуниці отримаєте.

Догляд за малиною включає регулярне поливання, щоб забезпечити оптимальний рівень вологи в ґрунті, особливо в період цвітіння та плодоношення. Важливо також регулярно обрізати старі пагони, щоб стимулювати ріст нових та покращити врожайність. Для запобігання хворобам і шкідникам слід проводити профілактичні обприскування та дотримуватися сівозміни.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини