Прокинувся найнебезпечніший шкідник плодових дерев: терміново обприскайте сад цим копійчаним засобом

Влітку активізуються численні шкідники та патогенні мікроорганізми, здатні викликати захворювання, тому важливо знати, як захистити плодові дерева.

Весна і літо – час пробудження природи. Однак у цей період прокидаються не лише наші рослини. Разом із теплом активізуються та численні шкідники, а також патогенні мікроорганізми, які здатні викликати деякі захворювання. Сьогодні ми розповімо про те, як захистити наші плодові дерева від цих напастей. Одним із найнебезпечніших комах для груші є мідяниця.

Ця маленька мушка здатна занапастити всі дерева в саду. Обробляти посадки від неї необхідно, поки її личинки ще вразливі. Серед інших шкідників, які загрожують посадкам у цей час року, можна виділити жука-квіткоїда та попелиці. Що стосується хвороб, в даний період йде активне поширення спор парші та дірчастої плямистості.

Ці недуги торкаються стовбурів та листя дерев, а також їхніх плодів. Щоб врятувати рослини від численних ворогів, про які ми розповіли вище, необхідно провести їхню обробку.

Для цього підійдуть наступні препарати: засоби на основі міді, наприклад, бордоська рідина, медекс, азофос. Однак слід пам’ятати про те, що в такі добрива слід додавати прилипачі, щоб вони не змивалися дощем і продовжували діяти, хорус.

Садівники розповіли, чим обприскати плодові дерева від шкідників
Садівники розповіли, чим обприскати плодові дерева від шкідників

Перевага цього препарату у тому, що його можна використовувати при температурі повітря +5 градусів.

Командор, Актора, Фуфанон.

Ці засоби допоможуть позбутися від комах. Враховуйте на майбутнє, що на початку весни застосування органічних добрив не буде ефективно, тому що вони працюють тільки при температурі навколишнього середовища не менше +18 градусів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини