Зробіть це вже у червні з кожним кущем і ваші кабачки достигнуть набагато швидше: наливаються на очах

Ви точно помічали, як на кущах кабачків з'являються жовті квіти, які взагалі не хочуть перетворюватися на зав'язі. Що це і чому їх ними слід зайнятися саме у червні — дізнайтеся у матеріалі.

Червень — ідеальний місяць для того, щоб забезпечити своїм кабачкам швидке дозрівання та багатий врожай. Для цього потрібно звернути увагу на кущі і зробити деякі важливі кроки для стимулювання родючості. Одним із них є виявлення і видалення пустоцвітів.

На кожному кущі кабачків з’являються два види квіток: жіночі та чоловічі. Перші — це ті, з яких утворюються плоди. Чоловічі ж квітки, або пустоцвіти, не дають плодів, а служать лише для запилення. Природою влаштовано так, що ці бутони мають відцвісти та опасти самі собою. Втім, часто в організмі рослини відбувається “збій” і вона не продукує фемінні бутони. Це може статися через неправильний полив, нестачу корисних мікроелементів, тощо.

Експерти розповіли, як правильно поливати кабачки у відкритому ґрунті для щедрого врожаю
Городник розповів, як простимулювати родючість кабачків у червні

Пустоцвіти можна легко розпізнати: вони зазвичай мають довше стебло і не мають маленької зав’язі (мініатюрного плоду) під квіткою. Якщо ви помітили, що на ваших кущах з’явилося багато таких бутонів, їх потрібно негайно видалити. Це дозволить рослині направити всі свої ресурси на розвиток плодів, а не на підтримку непотрібних відростків.

Після видалення пустоцвітів слід уважно спостерігати за появою жіночих квіток. Коли вони почнуть з’являтися, їх потрібно обприскати солодкою водою.

Експерти розповіли, як виростити щедрий врожай кабачків на своїй ділянці
Городник розповів, як простимулювати родючість кабачків у червні

Такий простий прийом допоможе привабити бджіл, які є основними запилювачами кабачків. Смугасті комахи принесуть пилок з чоловічих квіток на жіночі, забезпечуючи тим самим процес запилення та утворення плодів.

Ці нехитрі, але важливі дії допоможуть вам значно підвищити врожайність кабачків і прискорити їх дозрівання.

Популярне

Подібні новини