3 ложки на 5 літрів води і огірки ростуть як бур’ян: моя дача б’є рекорди за кількістю та якістю врожаю

При вирощуванні огірків велику уваг слідує  приділити саме молодим сходам. Адже від того,  як вони почнуть розвиватися, і залежатиме  ваш врожай.

Сьогодні ми хочемо розповісти про декілька корисних підживлень, від яких ваша огіркова розсада відразу піде в ріст.  Для приготування дієвого добрива нам  знадобиться бур’ян, який називається Зірочник середній або просто мокрець.

Зазвичай він росте на кожному городі у тінистих вологих місцях. У цього бур’яну  тонкі стебла та суцвіття у вигляді зірочки. Його часто використовують у медичних цілях для лікування  деяких захворювань, а також для приготування   найефективніших добрив нашим зеленим друзям.

Справа в тому, що зірочник містить безліч вітамінів С, групи В, кальцію, магнію,  калію, фтору, фосфору та тритерпенових кислот.

Підживлення на основі даної трави є потужним стимулятором росту, також це добриво зміцнює імунну систему культур, що допомагає швидко відновитися  від стресів, спричинених пересадкою або змінами кліматичних умов, допомагає сформувати  коріння та зелену масу, захищає від хвороб, прискорює дозрівання та збільшують врожайність.

Отже, жменю мокрецю заливаємо 1 літром теплої води і ретельно перетираємо за допомогою рук, щоб  вийшов зелений розчин. Далі його потрібно   процідити та використовувати для обприскування  огіркових кущів приблизно 1 раз на 10 днів.

Експерти розповіли про народне добриво для підживлення огірків
Експерти розповіли про народне добриво для підживлення огірків

Другим дуже дієвим підживленням для огірків є медове добриво.

Медове підживлення для огірків є популярним методом органічного садівництва, який сприяє росту і зміцненню рослин. Для приготування цього добрива потрібно розчинити три столові ложки меду у п’яти літрах води. Отриманий розчин слід добре перемішати до повного розчинення меду у воді.

Така суміш забезпечує огірки корисними мікроелементами та природними цукрами, які стимулюють розвиток кореневої системи, підвищують стійкість до хвороб та покращують загальний стан рослин. Регулярне використання медового підживлення допомагає отримати багатий та здоровий врожай огірків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини