Шкідники на кілометр не підходять до моєї капусти, яка виростає розміром з кавун: даю просте добриво

Сьогодні ми хотіли б трохи розповісти про капусту, а саме про те, як виростити шикарний урожай великих та здорових качанів без хвороб, шкідників та проблем.

Головним інгредієнтом у цьому засобі  є нашатирний спирт. Дивно, але він виконує відразу дві функції – одночасно і добриво, та захист від шкідників.

Нашатирний спирт можна замовити у будь-якій аптеці за копійки, а  користь від його використання буде просто величезною.

Цей засіб зможе замінити дорогі  натуральні підживлення та шкідливі хімікати – всі компоненти з підживлення дуже швидко засвоюються  рослинами, оскільки перебувають у хелатній формі.

А ще нашатирний спирт – це чудовий антисептик та інсектицид, який допоможе впоратися зі шкідниками та хворобами. І ще.

Ви ж знаєте, що капуста дуже   погано росте на закислених ґрунтах? Листя просто в’януть, опадають, а плоди взагалі не зав’язуються. Нашатирний спирт допомагає швидко розкислити ґрунт та нормалізувати баланс pH.

Обробку потрібно робити кожні 2 тижні з моменту утворення першого листя. Беремо 2 столові ложки аптечного нашатирного спирту, розводимо на одне відро води, а також додаємо в цей розчин столову ложку дьогтьового рідкого мила, щоб розчин прилипав на листя і надавав максимально тривалий ефект.

Городники розповіли про потужне добриво для капусти
Городники розповіли про потужне добриво для капусти

Таким розчином необхідно обприскувати капусту у вечірній час  або ж у похмуру погоду, коли сонця на небі нема. Але перед тим, як почати обприскування, потрібно обов’язково пролити ґрунт чистою водою. А ще дачники обов’язково рекомендують опудрити капусту  золою – робити це треба приблизно один раз на десять днів безпосередньо по листу. На кожен  кущ йде приблизно по півсклянки золи.

Вона разом із дощем надходитиме до коріння, підживлюючи  рослину калієм та захищаючи від шкідника.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини