Цим диво-добривом для буряків користувались ще наші предки: овоч росте великий і солодкий, як мед

Сьогодні ми розповімо про один з найефективніших способів підживлення буряків для росту і солодощів коренеплоду, яким користувалися ще наші далекі предки, і передали свої знання донині.

Йтиметься про чудове підживлення з кропиви. Для його приготування знадобляться стебла та листя кропиви без насіння, серп або садові ножиці, старе відро та бочка для поливу.

Зрізаємо за допомогою серпу або ножиць всю кропиву на ділянці, подрібнюємо прямо у старе відро або у бочку і доводимо об’єм кропиви до 2\3 від загального обсягу тари. Потрібно залити рослини водою і залишити на сонці на 1-2 тижні, щоб рослина гарненько пробурмотіло в воді. Для прискорення цього процесу можна додати по одній столової ложки дріжджів і цукру – у цьому випадку добриво буде готове лише за кілька днів.

Як тільки розчин перестав виділяти піну та видавати неприємні запахи, він уже готовий. Потім треба злити воду з ємності та розвести її один до десяти із чистою водою для поливу.

Кропивним добривом можна поливати буряки під корінь раз на тиждень по півлітра під кожну рослину, а також дачники проводити профілактичні обприскування цим розчином по листу приблизно раз на місяць.

Експерти назвали старовинне ефективне добриво для буряків
Експерти назвали старовинне ефективне добриво для буряків

Такі заходи щодо догляду за буряком допоможуть краще виробляти хлорофіл у листі, наситять коренеплід мінералами та корисними речовинами для солодощів плоду, а ще плід виросте насиченим вітамінами, танінами та органічними кислотами, і буде дуже корисний для людини. Урожай справді буде у кілька разів краще, після цієї підгодівлі.

Догляд за буряком включає регулярний полив, особливо в періоди засухи, та розпушування ґрунту для забезпечення доступу повітря до кореневої системи. Також важливо своєчасно видаляти бур’яни і підживлювати рослини органічними або мінеральними добривами для кращого росту і розвитку коренеплодів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини