Захистить від фітофтори і прискорить дозрівання томатів: всього 1 літр під кущ і чекайте врожай

Сьогодні ми розповімо, як простимулювати розвиток та рясний урожай томатів на своїй ділянці за допомогою натуральних добрив. Обов'язково спробуйте.

У цій статті ми зібрали декілька рецептів, щоб ви могли вибрати той, який підходить вам найкраще. Серед основних   інгредієнтів будуть зола, курячий послід, йод та інші засоби, але давайте про про все по порядку.

Підживлення йодом допоможе запобігти розвитку фітофторозу та прискорити дозрівання томатів. Для  приготування береться 4 краплі йоду на відро води, і таким розчином проливають томати під кожен кущик по 2 літри. Зола – це джерело калію, тому на початку плодоношення та в період утворення  зав’язей таке добриво буде дуже доречним.

Настій із деревної золи можна приготувати наступним чином: беремо 300 грамів золи, розводимо її в трьох літрах води, потім настоюємо протягом 5 годин і доливаємо ще 7 літрів відстояної води. Поливаємо по літру під кущ. Щоб підгодувати рослину кропивою, дуже багатою азотом, цинком, калієм та фосфором, потрібно на 10 днів залишити у відрі піввідра свіжої кропиви без насіння та піввідра чистої води.

Експерти розповіли, чим підживити томати для росту і захисту від фітофтори
Експерти розповіли, чим підживити томати для росту і захисту від фітофтори

Через  10 днів концентрат розводиться у пропорції 1 до 10 з чистою водою і вноситься по 2 літри  на кожен кущ томату. Підживлення роблять у червні та липні з інтервалом у 2 тижні. І ще одним дуже ефективним засобом для стимуляції зростання томатів є курячий послід. Він насичений фосфором та азотом, тому теж використовується наприкінці червня-початку липня.

Набираємо третину відра свіжого курячого посліду, заливаємо водою до об’єму 10 літрів, настоюємо та розбавляємо  водою у пропорції один до 20 перед поливом. Під кожен кущ – по одному літру добрива! Такі нехитрі підгодівлі допоможуть вам зберегти сімейний бюджет у цілості та отримати шикарний урожай корисних та смачних томатів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини