Полийте цим “білим золотом” грядки з помідорами, огірками і перцем, і готуйте тачки для збору щедрого врожаю

Сьогодні ми розповімо, як можна використовувати звичайний молочний розчин для підживлення перцю, томатів та огірків на ділянці, щоб виростити шикарний, смачний та здоровий врожай.

Така обробка допоможе проти борошнистої роси в прохолодну та сиру погоду, захистить від пожовтіння та  відмирання.

Такий розчин не тільки живить рослини масою корисних речовин, у тому числі калієм та кальцієм, але і створює захисну плівку на листі, яка захищає і від шкідників, і від  хвороб. Робіть обробку раз на два тижня, і результат вас дуже приємно здивує.

Найкраще використовувати свіже живе молоко, але його потрібно розбавляти чистою водою з  розрахунку один до десяти – на відро води літр молока.

Потім переливаємо розчин у пляшку з розпилювачем та обробляємо огірки, томати та перці з того моменту, коли на них  з’явиться кілька справжніх листочків. Також можна додати 1 краплю йоду в такий розчин, коли рослини вже пересаджені у відкритий ґрунт.

А ще одним потужним добривом для гарного врожаю  є відвар з лушпиння цибулі, що складається з маси корисних мінералів та мікроелементів.

Городники назвали потужне добриво для томатів, огірків та перцю
Городники назвали потужне добриво для томатів, огірків та перцю

Лушпиння  покращить імунну систему рослин, обмінні   процеси та простимулює зростання. Дуже корисними  будуть добрива лушпиння для тих рослин, яким навесні не вистачає сонячного світла. 200 грамів лушпиння заливаємо відром води, поки вона повністю не розмокне, настоюємо четверо  діб, після чого проціджуємо та поливаємо рослини.

Догляд за томатами включає регулярне пасинкування, що сприяє кращому провітрюванню і зменшує ризик захворювань, а також допомагає рослинам зосередити свої ресурси на розвитку плодів. Поливати томати слід рідко, але рясно, щоб коренева система отримувала достатньо вологи і стимулювала глибше коріння, що підвищує стійкість до посухи. Крім того, для запобігання грибковим захворюванням важливо не допускати, щоб листя залишалося мокрим протягом тривалого часу, тому крапельний полив є найкращим варіантом.

Популярне

Подібні новини