Забудьте про добрива: щоб зібрати небувалий врожай малини, виконайте цю елементарну та швидку дію у червні

Дачники за своє життя провели напевно понад 1000 експериментів на своєму городі. Тільки у боротьбі зі шкідниками можна використовувати більше 30 способів, що вже там говорити про підживлення.

Але  деякі методи збільшення врожаю все-таки не такі популярні, хоч і досить ефективні.

Сьогодні ми вам розповімо саме про один із цих методів. Так, малина безперечно любить  різного роду підживлення, але більш дієвим методом є обрізання малини. Малина має   властивість плодоносити двічі за сезон, але у холодніших регіонах вона цього робити не встигає через швидке настання холодів.

Але річ у тому, що перший врожай зазвичай виходить набагато меншим, ніж другий.  І саме тому рекомендується обрізати малину, тим самим, пропускаючи перший урожай, щоб прискорити дозрівання багатого другого врожаю. Для використання цього методу ось що потрібно зробити.

Городники розповіли, як стимулювати ріст малини без добрив
Городники розповіли, як стимулювати ріст малини без добрив

Для початку потрібно видалити всі нежиттєздатні пагони, укоротити пошкоджені та підмерзлі гілки до добре розвиненої бруньки, а якщо пагони здорові і однорічні, то у них потрібно обрізати верхівку на 10–15 сантиметрів. За підсумками ті пагони, які ви підстригли випустять нові гілочки з квітками і ця дія призведе до значного збільшення врожаю.

Але якщо ж ви боїтеся користуватися таким способом відразу на всіх кущиках, то для початку поексперементуйте з одним кущем, подивіться як він поведе себе.

І після цього ви зрозумієте, чи підходить для вашої малини такий варіант збільшення врожаю чи ні. Також не забувайте і про підживлення. Після обрізки малина потребує додаткових стимулятори зростання і для цього відмінно  підходить коров’як або курячий послід.

А через 10 днів після обрізки  підживіть малину мінеральним добривом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини