Не викидайте це “сміття”, а зробіть відлякувальний настій для плодових дерев від шкідників: простий рецепт

Основні етапи обробки яблуні та груші від шкідників дачники проводять навесні, але ризик для дерев є й влітку. У червні часто можна виявити, що на дереві пошкоджено листя, пагони чи плоди.

Щоб обробка дерев  від комах була максимально ефективною рекомендується підходити до питання індивідуально  і для початку з’ясувати, хто ж псує ваш урожай.

Дуже часто вражають яблуні  такі види комах:

• Попелиця. Вона маленька, зелена та харчується  соком листя, пагонів та молодих нирок. Попелиця поселяється на внутрішній стороні листя і на верхівках пагонів сотнями та тисячами особин.

• Повстяний кліщ. Він висмоктує  соки з листя та пагонів.

• Плодожерка. Білі гусениці, личинки  якої харчуються яблуками та грушами.

• Щитовка. Її личинки харчуються соком  рослин і викликають їхнє усихання.

• Жуки клацанки і хрущі, що об’їдають  дерева та харчуються корінням;

• Яблучний квіткоїд, який полює на бруньки;

• Плодова казарка, фруктовий вусачик,  іствірка та ще кілька видів шкідників.

Досвідчені садівники роблять до 14 обприскувань за сезон, але у більшості з нас просто немає  часу на таку кількість обробок, тому краще виконати профілактичне обприскування,  щоб знизити ризики зараження дерев.

При цьому врожай зберігається повністю. Адже якщо  рослина вже заражена, частина листя та плодів будуть зіпсовані до обробки, і дерево буде  витрачати частину своїх сил не на формування плодів, а на лікування дефектів, що з’явилися.

Городники розповіли, чим обробити влітку плодові дерева від шкідників
Городники розповіли, чим обробити влітку плодові дерева від шкідників

І в цьому випадку  щоб вивести комах з дерева знадобляться куди важчі хімічні засоби. А ось народні засоби дуже ефективні для профілактики – якщо робити все правильно, можна  взагалі обійтися без хімікатів та не зустріти шкідливих комах на плодових деревах. Народні засоби готують з інгредієнтів, які можна знайти вдома чи в саду.

Вони безпечні для людей та тварин,   дозволені для використання у період плодоношення. Саморобні препарати з натуральних домашніх засобів будуть дуже ефективними, якщо комахи  ще не встигли повністю вразити дерева.

Але препарати швидко змиваються водою, тому після кожного проливного  дощу необхідно повторювати обробку.

Але, давайте ближче до рецептів. Відвар цибулиння. Потрібно на третину заповнити каструлю цибулинням і залити водою до верху. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо відвару настоятися протягом 48 годин.

Потім потрібно процідити, розбавити з водою в пропорції один до одного і  можна заливати в пульверизатор для обприскування.

Популярне

Подібні новини