Всього 15 крапель цього під капусту і шкідники щезли: боремося зі слимаками і гусінню + добриво

Якщо ви вирощуєте капусту на своїй присадибній ділянці, то обов'язково читайтю статтю до кінця, адже в ній ми розповімо про корисну підгодівлю, яка зможе сприятливо вплинути на ваші грядки.

Для приготування добрива нам знадобляться дуже прості та дешеві інгредієнти – господарське мило, йодна настоянка та молочна сироватка.

Сироватка багата різними корисними елементами, такими як кальцій, фосфор, калій, магній, амінокислоти, вітаміни В, а також молочнокислі корисні бактерії. Усі вони зміцнюють імунітет  рослин, що захищають їх від небезпечних захворювань, а також ефективно борються із шкідниками. Справа в  тому, що в результаті обприскування на листочках  утворюється тонка плівка, яка перешкоджає  поширенню грибкових спор, а також не дає комахам дістатися смачного соку.

Що стосується йоду, цей препарат є сильним антисептиком. Крім цього, він активізує зростання культур та позитивно   впливає на розмір та якість плодів. Господарське мило у цьому коктейлі грає  роль прилипача. Воно дозволяє засобу  утримуватися на листі тривалий час.

Отже, 500 мл сироватки змішуємо із 5 літрами теплої води і додаємо 20 г рідкого чи натертого на тертці господарського мила та 5 крапель йодної  настоянки. Ретельно перемішуємо всі компоненти,   заливаємо в пульверизатор і обробляємо капусту по листу у вечірній час.

Догляд за капустою на городі включає регулярний полив, особливо під час сухих періодів, щоб забезпечити оптимальний ріст рослин. Варто періодично розпушувати ґрунт навколо капусти для кращої аерації коренів.

Експерти назвали добриво для капусти, яке відлякує шкідників
Експерти назвали добриво для капусти, яке відлякує шкідників

Для запобігання захворюванням та шкідникам слід застосовувати органічні або хімічні засоби захисту. Важливо своєчасно видаляти бур’яни, які можуть забирати поживні речовини у капусти. Додатково рекомендується підживлювати рослини добривами для досягнення максимальної врожайності.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини