Попелиця одягне “білі капці”: ці 3 інгредієнта зроблять так, що шкідники жменями будуть опадати з листя

У багатьох дачників від одного лише слова "попелиця" починається хвиля емоцій. І дійсно ця комаха може дати жару на ділянці. Але є перевірений спосіб показати цій нахабі її місце.

Попелиця — один з найнебезпечніших шкідників для саду та городу. Ці маленькі комахи, хоч і виглядають невинно, можуть завдати значної шкоди рослинам. Вони живляться соком городини, що призводить до виснаження і навіть загибелі потенційно родючих культур.

Крім того, тля є переносником вірусних захворювань, які можуть ще більше ускладнити ситуацію. Ознаки зараження включають скручене листя, пожовтіння, затримку росту і появу липкого нальоту, який приваблює мурах та інших комах.

Експерти розповіли, як можна швидко позбутись від попелиці – дієвий спосіб прибрати її з городу
Городник розповів, як прогнати попелицю з городу назавжди

Для боротьби з попелицею існує багато методів, але одним з найефективніших і безпечних для навколишнього середовища є використання домашнього розчину на основі харчової соди, йоду та рідкого мила.

Для приготування цього засобу потрібно розвести дві столові ложки карбонату натрію, одну чайну ложку аптечного йоду та 100 мілілітрів рідкого мила у 10 літрах води. Розчин слід ретельно перемішати, щоб всі інгредієнти повністю розчинилися і утворили однорідну масу.

Як позбутись від попелиці на городі
Городник розповів, як прогнати попелицю з городу назавжди

Цей засіб треба налити в пульверизатор і обприскати ним усі уражені попелицею рослини. Завдяки своїм властивостям, харчова сода допомагає знизити кислотність на поверхні листя, створюючи несприятливі умови для попелиці.

Йод має антисептичні властивості, що допомагає знезаразити поверхню рослин і знищити шкідників. Рідке мило діє як адгезив, забезпечуючи краще прилипання розчину до листя і стебел рослин.

Обробку потрібно робити регулярно, раз на тиждень, якщо попелицю ви помітили на 3-х і більше кущів. Для профілактики обприскування слід проводити 1 раз на місяць.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини