Зробіть так і солодкий болгарський перець виросте навіть в Сахарі: зразу пре в ріст і дає колосальний врожай

Сьогодні ми хочемо розповісти про добрива, які рекомендується вносити розсаді перцю після пересадки у відкритий ґрунт, щоб забезпечити йому правильний розвиток та рясний урожай у майбутньому.

В якості першого підживлення використовуємо препарат під назвою Корневін, а за тиждень даємо азотовмісний засіб.

Цей елемент необхідний культур для нарощування вегетативної частини, адже саме від неї залежить те, які плоди ви отримаєте за сезон. Якщо ви віддаєте перевагу   органічнсим добривам, то зупиніть свій  вибір на коров’ячому або кінському гною. Але найбільше азоту містить курячий послід. Для приготування живильного засобу 1 склянку гранул розводимо у відрі води та  залишаємо настоюватися на 4 години.

Після зазначеного часу отриманий розчин  використовуємо для кореневого поливу перців. ТакоЇ кількості добрива вистачить на 20 кущів. Як альтернатива курячому посліду   може виступити трав’яний настій.

Зробити його можна із свіжої кропиви. Але якщо цієї рослини у вас під руками не  виявилося, приготуйте наступний засіб:  1 столову ложку порошку лимонної кислоти та  2 столові ложки розчину аміаку заливаємо  відром води та поливаємо перцеві грядки. На  1 рослину йде близько півлітра добрива.

Городники розповіли рецепт потужного добрива для болгарських перців
Городники розповіли рецепт потужного добрива для болгарських перців

Якщо вас не бентежить застосування магазинних препаратів, використовуйте для підживлення сечовину. Цим розчином перець необхідно обприснути по листу у вечірній час.

Догляд за болгарським перцем на городі включає регулярний полив, особливо в періоди засухи, щоб підтримувати вологу ґрунту на постійному рівні. Важливо здійснювати прополку та розпушування ґрунту навколо рослин, щоб уникнути конкуренції з бур’янами та забезпечити доступ кисню до коренів.

Регулярне підживлення добривами, багатими на калій та фосфор, сприятиме здоровому росту і розвитку плодів. Для захисту від шкідників і хвороб слід використовувати біопрепарати або натуральні методи, такі як настої часнику чи тютюну. Нарешті, необхідно своєчасно підв’язувати стебла перцю, щоб уникнути їх ламання під вагою плодів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини