Витратила копійки, а від мурах на городі позбулася назавжди швидко і просто: в агромагазин більше ні ногою

Мурахи - це часті "незвані гості" на городі. Спровадити їх можна різними методами. Щоб не використовувати хімічні засоби ви можете зробити відлякувальні настої самостійно.

На ділянці чимало бід може заподіяти мурашник, тому боротися із ним треба терміново. Але як це робити? Хімікати використовувати небезпечно, тому використовувати їх не варто. Тим більше, що є дуже багато народних простих засобів, які не містять шкідливої ​​та токсичної хімії, і після них мурахи не з’являються на ділянці щонайменше рік, і то й кілька років.

Зробити такий засіб може кожен, та обійдеться він в справжні копійки. Це рецепт на основі шкірки від стиглого банана та аптечного порошку борної кислоти.

Шкірка потрібна тільки стигла чи навіть перестигла – тільки вона приманює мурах. Для початку розбавляємо порошок   борної кислоти на літр теплої води, розмішуємо  до повного розчинення, замочуємо в ній кілька  бананових скоринок, тримаємо протягом 24-48 годин, після чого дістаємо та нарізаємо.

 Городники розповіли, як легко і дешево позбутися мурах на городі
Городники розповіли, як легко і дешево позбутися мурах на городі

Більше замочувати шкірки немає сенсу, інакше прокиснуть, але й менше не можна, інакше кислота просто не вбереться у банан.  Далі необхідно розкласти бананову шкірку на ділянці, де комахи часто зустрічаються – обов’язково біля мурашника, біля усіх доріжок і поряд з усіма плодовими деревами, куди мурахи носять попелицю.

У таких місцях мурахи збігатимуться, щоб поласувати стиглою шкіркою, а борна кислота в цей час буде руйнувати структуру оболонки мурахи, розкладати його травну та дихальну систему, і мураха або виповзе з ділянки, або нагодує родичів і благополучно почине.

Буквально за 1-2 тижні на вашій ділянці не залишиться жодного шкідника, якщо будете раз на кілька днів оновлювати пастку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини