Даю малині це китайське добриво, і ягода несамовито пре все літо: це диво гарантовано є на вашій кухні

Є безліч мінеральних добрив, які здатні покращити врожайність малини, проте застосування їх не завжди безпечне. Саме тому багато городників прагнуть знайти органічну заміну магазинним підживленням.

Сьогодні ми розповімо  про корисні властивості рисової води та про те, як її можна використовувати на малинових грядках. Такий натуральний засіб вигадали китайці.

Вони першими відкрили сприятливий вплив  рису на організм людини. Справа в тому,  що ця крупа містить масу поживних речовин. У її складі можна знайти вітаміни В1, В2, В6, В9,   РР, фосфор, магній, калій, цинк, кальцій, крохмаль,  жирні кислоти та антиоксиданти. Дані елементи  потрібні і нашим рослинам. Тому рис можна застосовувати як ефективне добриво.

Рисова вода здатна підтримати імунну  систему культур, підвищити їх стійкість до несприятливим умовам навколишнього середовища, допомогти у нарощуванні кореневої системи та зеленої маси, покращити зовнішній вигляд, прискорити дозрівання  врожаю і зробити плоди більшими і солодшими.

Приготувати рисову підгодівлю можна так: найдешевший непропарений рис перемелюємо в кавомолці до порошкоподібного стану.

1 чайну ложку отриманого борошна заливаємо 1 літром гарячої  води і залишаємо остигати. Отриману рідину проціджуємо та використовуємо для поливу малини.

Садівники розповіли про бюджетне саморобне добриво для малини
Садівники розповіли про бюджетне саморобне добриво для малини

Щоб малина добре росла, її потрібно садити на сонячних ділянках із добре дренованим ґрунтом.

Регулярний полив особливо важливий у період росту та плодоношення малини, але слід уникати перезволоження ґрунту.

Рекомендується щорічно підживлювати малину органічними добривами, такими як компост або перепрілий гній, для покращення врожайності.

Обрізка старих та пошкоджених пагонів після збору врожаю допомагає стимулювати новий ріст і покращити провітрювання кущів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини