Колорадські жуки вмить залишать в спокої картоплю та баклажани, якщо обробите їх цією саморобною бовтанкою

Сьогодні обговоримо актуальну тему боротьби з колорадськими жуками на картоплі та баклажанах. Тема справді серйозна, бо якщо шкідники не будуть усунені, багатого врожаю точно не буде.

Більшість садівників застосовують хімічні обприскування, що мають масу негативних наслідків.

Насамперед коренеплоди вбирають отруту, відповідно люди їдять овочі, просочені хімією. Також це небезпечно для дітей та домашніх тварин, які люблять прогулянки серед грядок. Звичайно можна просто щодня збирати жуків та личинки вручну,  але це буде не ефективно і дуже трудо- та часовитратно. Достатньо кілька разів обробити  рослини природними та екологічно безпечними засобами і ви забудете про цих шкідників.

Ми поділимося найефективнішими та безпечнішими добривами для усунення комах. Досвідчені садівники знають про обробку посадок золою. Існує кілька способів використання  цього засобу. Посипте на рослини просіяну золу рано-вранці при росі. Таким чином колорадські жуки загинуть протягом 2 діб. Для застосування іншого способу розмішайте у відрі води 2 кг золи.

Для обробки рослин розведіть 1 л готового розчину у відрі води. Рекомендуємо  використовувати зольні добрива 2 рази на місяць до початку цвітіння та 1 раз після.

Також радимо  посипати лунки деревною золою для відлякування жуків. Наступний спосіб боротьби зі шкідниками  готується з цибулиння. У каструлі з водою   доведіть до кипіння 300 г цибулиння жовтої цибулі і потім залиште настоятися на добу до моменту застосування.

Городники розповіли, як легко позбутися колорадських жуків на городі
Городники розповіли, як легко позбутися колорадських жуків на городі

Обов’язково спробуйте  скористатися гірчичним розчином.

Просто  змішайте 200 г гірчиці в 10 л води та обробіть  рослини.

Наступний спосіб готуємо з полину. В 10 л окропу додайте 300 г полину та 1 склянку золи. Через 3 години обробіть рослини. Крім полину  ви можете використовувати ще кульбаби. У каструлі  з водою прокип’ятіть 15 хвилин 200 г кульбаб,  потім дайте засобу охолонути і після  цього можна розпочати обробку картоплі  та баклажанів. Усі перелічені добрива  використовуйте в ранковий або вечірній час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини