Сусід все просив віддавати пляшки з-під води, коли дізналась навіщо – стала так робити сама: вішаю на дерева

Досі викидаєте пусту пластикову тару? Дізнайтеся, як з користю її можна використати у вашому фруктовому саду. І ні, мова піде далеко не про полив.

Коли в літню спеку ми насолоджуємось холодною водою, часто залишаються пусті пластикові пляшки. У більшості випадків вони потрапляють до смітника, але можна знайти для них нове, корисне застосування. Ця тара може стати частиною саду, перетворюючись на відлякувачі для птахів, що допомагає зберегти врожай цілим і неушкодженим.

Пернаті, такі як дрозди, шпаки, сойки та ворони, часто навідуються до садів, щоб поласувати вишнями, абрикосами та яблуками. Їхня ненажерливість може знищити значну частину плодів вашої праці. Саме для боротьби з цими крилатими розбишаками нам і знадобиться пластикова тара.

Городник розповів, як за допомогою музичних дисків відлякати птахів з ділянки
Експерти розповіли, навіщо вішати пусті пляшки на дерева

Перший крок – підготувати тару. Слід зробити декілька розрізів уздовж кожної пляшки, щоб створити невеликі отвори. Після цього засипте всередину дрібні камінці. Коли вітер дме крізь прорізи та хитає такі відлякувачі, камінці всередині починають шуміти. Цей звук, несподіваний і неприємний для птахів, він змушує їх триматися подалі від нього.

Закріплюючи пляшки на гілках дерев, робіть своєрідні “гірлянди”. З кожним подувом вітру шум лунає садом, мовби нагадуючи, що врожай тут під надійним захистом.

Експерти розповіли, навіщо вішати пусті пляшки на дерева

Цей метод має кілька переваг. По-перше, це екологічно чистий спосіб повторного використання пластикових пляшок. Замість того, щоб поповнювати звалища, вони приносять користь у саду. По-друге, такий відлякувач не вимагає великих затрат чи спеціальних знань. Достатньо декількох хвилин, щоб зробити одну “гірлянду”. І, звичайно, головна перевага – збереження врожаю. Ваші вишні, абрикоси та яблука будуть цілі, як з картинки, завдяки простій, але ефективній ідеї.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини