Виросте розміром з кулак: це підживлення часнику не можна пропустити у червні – всього 2 ложки на відро води

Часник можна віднести до найпопулярнішого овоча у світі, оскільки він вирощується на кожному городі. Чим підживити його, та коли і як правильно збирати - читайте далі.

Щоб посадити, виростити урожай і зібрати часник, не потрібні особливі професійні навички, але дуже важливо своєчасно прибрати часник із грядки та відправити його на зберігання. Сьогодні ми з’ясуємо, чим підживлювати часник, які є особливості збирання та його зберігання.

В червні дачники рекомендують підживити часник наступним добривом: на 10 л води візьміть 2 столові ложки картопляного крохмалю. Розмішайте і для посилення ефекту від підживлення додайте гумат згідно з інструкцією. Підживлення треба вносити кожні 7-10 днів під корінь. Важливо, щоб земля була вологою. Такий простий спосіб сприятиме збільшенню головки часнику, а, відповідно, й більш щедрого врожаю.

Чим підгодовувати часник
Чим підгодовувати часник

Тепер “продемося” по тому, як збирати врожай. Занадто рано викопувати часник не можна. Якщо часник прибрати не стиглим або ж перезрілим, зберігати його довго не вийде. Ярий або літній часник забирається наприкінці серпня. Треба ретельно стежити за станом листка часнику – якщо листя почало жовтіти, можна починати прибирати часник. Озимий часник прибирають у середині липня.

Спробуйте викопати одну голівку, подивіться на лусочки часнику – якщо вони сухі та тонкі, можете викопувати. Дуже бажано, щоб за пару днів до збирання врожаю була суха погода. Грунт повинен добре просохнути, тому поливати часник перед прибиранням теж не потрібно. З землі діставати голівки потрібно вилами або лопатою, не пошкоджуючи головки – якщо зачепили, доведеться відразу їх з’їсти.

Після викопування видаляти листя та коріння не треба. Сушим часник протягом 1-2 тижнів. Розкладаємо головки на газеті чи дереві. Через 2 тижні потрібно обрізати листя та коріння за допомогою гострих секаторів, щоб не нашкодити цибулинкам. Зберігати часник найкраще у полотняних мішках, але ні в якому разі не в целофанових пакети, де часник почне гнити.

Такі заходи допоможуть вам зберегти врожай на довгі місяці, зробити його смачним та транспортабельним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини