Гроза томатів – чорна попелиця: роблю це одразу, коли помічаю, що листя помідорів почорніло і скрутилося

Чорна попелиця може стати справжнім викликом для городників. Розповідаємо про обов'язкові кроки, якщо ви раптом помітили на своїх помідорах таку комаху.

Попелиця на помідорах з’являється часто та є однією з найпоширеніших проблем, з якими стикається багато городників під час вирощування культури. Комахи оселяються на рослинах і харчуються їхнім соком, через що завдають шкоди та можуть навіть переносити грибкові захворювання.

Коли ви тільки виявили попелицю на помідорах, потрібно одразу братись до знищення шкідників. Річ у тім, що комахи дуже плідні, а тому швидко розмножуються. Боротись із ними можна за допомогою хімічних і біологічних препаратів. Крім того, допомогти можуть і народні методи.

Як боротись із чорною попелицею

Так, наприклад, для знищення попелиці на томатах можна використовувати настоянку з часнику. Вам потрібно залити 200 грамів часнику 3 літрами окропу та настоювати протягом 3 діб. Потім потрібно додати ще 3 літри води та отриманим розчином обприскати кущі.

Експерти розповіли, як боротись із чорною попелицею, якщо вона раптом з'явилась на помідорах
Експерти розповіли, як боротись із чорною попелицею, якщо вона раптом з’явилась на помідорах

Настоянка тютюну – ще один ефективний народний метод. Листя тютюну потрібно залити водою та настоювати не менш як добу. Після цього отриманим розчином потрібно обробити рослину. Настоянка чистотілу теж має популярність. Подрібніть рослину та залийте її окропом, залиште на ніч. Після цього розчиніть у воді шматок господарського мила та використовуйте для обприскування.

Експерти розповіли, як боротись із чорною попелицею, якщо вона раптом з'явилась на помідорах
Експерти розповіли, як боротись із чорною попелицею, якщо вона раптом з’явилась на помідорах

Ви також можете подрібнити полин і наповнити ним відро на чверть. Після цього залийте траву гарячою водою та настоюйте протягом доби. Процідіть готовий розчин, додайте дьогтьове мило та обробляйте готовим засобом усі рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини