Сусід просив віддавати йому пусті пляшки з-під “Живчика”, коли дізналась нащо — стала і собі вішати у саду

Чи знаєте ви, що врожай плодових дерев можна зберегти від птахів за допомогою простої пластикової тари? Як це зробити — дізнайтеся у матеріалі.

У літню спеку ми часто залишаємо пусті пластикові пляшки після вживання води або солодких напоїв. Замість того, щоб їх викидати, можна знайти для них корисне застосування у своєму саду. Ця пуста тара стане відлякувачем для птахів, що допомагає зберегти врожай цілим і неушкодженим.

Такі пернаті, як дрозди, шпаки, сойки та ворони, часто навідуються до садів, щоб поласувати вишнями, абрикосами та яблуками. Їхня ненажерливість може знищити значну частину врожаю. Для боротьби з цими крилатими розбишаками використовуйте простий метод: пусті пляшки слід розрізати вздовж і засипати всередину дрібні камінці.

Експерти розповіли, навіщо вішати пусті пляшки на дерева
Садівник розповів, як відлякати птахів від саду за допомогою пустих пляшок

Вітер, проходячи крізь отвори, ворушить тару і змушує камінці шуміти, відлякуючи птахів. Підвісивши пляшки на гілках дерев, ви створите ефективні “гірлянди”, що захистять сад.

Окрім пляшок, є ще один дієвий спосіб відвадити птахів — використання лазерних комп’ютерних дисків. Очі пернатих дуже чутливі до яскравих спалахів світла, і вони лякаються відблисків, які створюють диски, що обертаються на сонці. Закріпивши старі цифрові носії на гілках, ви зможете ефективно захистити свій врожай.

Садівник розповів, як відлякати птахів від саду за допомогою пустих пляшок

Можна також повісити стрічки з фольги. Головне — глянцевою стороною до сонця. Ефект буде такий самий, як і з дисками. Промені будуть виблискувати, а крилаті не підлетять до дерева навіть на метр. Варто час від часу такі “лякалки” змінювати місцями, аби пташини не звикли та не перестали сторонитися врожаю.

Деякі дачники радять крім цього загортати дерева у марлю. Втім, це підходить лише для молодих невеликих насаджень.

Популярне

Подібні новини