Впаде ніжками доверху: 5 спосіб очистити ділянку від колорадського жука – врожай буде під надійним захистом

Ці крихітні смугастики кожного літа додають дачникам додаткової мороки. Як же ж очистити грядки від цих прожерливих ласунів — дізнайтеся у матеріалі.

Колорадський жук – справжня біда для городників. Це комаха здатна швидко знищити врожай картоплі. Пропонуємо 5 дієвих способів боротьби з цим шкідником.

Ручний збір дорослих індивідів

Городник розповів, як в два прийоми вивести колорадського жука
Експерти назвали 5 способів знищення колорадського жука на городі

Цей метод хоч і трудомісткий, але ефективний на невеликих ділянках. Регулярно збирайте жуків вручну та знищуйте їх. Використовуйте банки з водою для зручності. Хоча цей спосіб не дає 100% гарантії, він допомагає значно зменшити кількість шкідників.

Обпилення рослин розчином гірчиці

Цей метод більш дієвий та простий, аніж попередній. Для приготування розчину візьміть 100 грамів сухої гірчиці і 1 літр води. Додайте трохи господарського мила для кращого прилипання. Обприскуйте кущі картоплі цим розчином. Гірчиця відлякує жуків і є безпечною для рослин.

Використання деревної тирси

Розкладайте тирсу між грядками з картоплею 2-3 рази на місяць. Тирса ускладнює доступ жуків до рослин і допомагає зберігати вологу в ґрунті. Це простий і доступний метод, який також перешкоджає росту бур’янів.

Висадка календули

Експерти назвали народні засоби, які захищають від колорадських жуків
Експерти назвали 5 способів знищення колорадського жука на городі

Посадіть календулу навколо грядок з картоплею. Аромат цієї квітки відлякує колорадських жуків. Крім того, календула приваблює корисних комах, що допомагають у боротьбі зі шкідниками. Це ефективний і естетично привабливий спосіб захисту вашого городу.

Використання бобів і золи при посадці картоплі

При посадці картоплі покладіть у лунку пару квасолин і жменю золи або лушпиння цибулі. Це відлякує шкідників і слугує підживленням для рослин, покращуючи їх ріст та врожайність.

Застосування цих методів у комплексі допоможе зберегти ваш врожай і значно зменшити кількість колорадських жуків на городі. Ваші зусилля обов’язково принесуть плоди, і ви зможете насолоджуватися смачними овочами з власного городу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини