Ллю 1 літр під кущ помідорів і вони дозрівають в 4 рази швидше: справжня городня “магія” за копійки

Це народне добриво активно використовують досвідчені городники. Воно екологічне і зовсім без "хімії". Після нього ваші томати активніше будуть дозрівати.

Одним із найуніверсальніших добрив є коров’як – його можна купити в будь-якому садівничому магазині у вигляді концентрату, але краще робити його самостійно.

Він використовується практично для всіх овочів на ділянці, але дачники радять робити свій коров’як з натурального матеріалу.

Гній допомагає збагатити ґрунт корисними мікроелементами, але застосовувати його необхідно максимально обережно, щоб не нашкодити рослині внаслідок передозування.

У середині липня під час формування зав’язей та на початку плодоношення багато дачників використовують цей універсальний рецепт, про який ми сьогодні розповімо.

Городники розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів
Городники розповіли, як пришвидшити дозрівання томатів

На цій стадії розвитку помідори дуже потребують додаткових макро- та мікроелементах, тому необхідно приготувати наступний розчин. На відро води потрібно додати один літр коров’яку, дві столові ложки суперфосфату, а також третину чайної ложки мідного купоросу для профілактики захворювань.

Таким складом необхідно удобрювати томати по одному літру під кожний кущ. Таке підживлення також необхідно використовувати на стадії дозрівання томатів.

Підживлення здійснюється прямо після поливу вранці або ввечері, щоб розчин не потрапляв під прямі сонячні промені. Щоб правильно внести добриво, необхідно зробити канавки поруч із рослиною і туди влити розчин.

Але, використовувати свіжий і нерозбавлений коров’як не рекомендується – це дуже концентроване аміачне і азотне підживлення, яке може спалити кореневу систему рослини, що приведе до його загибелі.

Популярне

Подібні новини