Не бур’ян, а справжній божий дар на вашому городі: лише одиниці дачників знають про “зворотній бік” рослини

Ц рослина практично 100%-во є на вашому городі. І можливо ви теж намагаєтесь її позбутися всіма доступними методами. Розповідаємо, чому не варто цього робити.

Багато хто питає, як вивести хрін з ділянки, але робити це ми зовсім не   радимо. Це справжній божий дар на вашій  ділянці. Він добре росте на кислому ґрунті,  морозостійкий, переносить люті морози,  і майже не хворіє. Багато хто даремно вважає   хрін бур’яном і намагаються вивести його з ділянки, помилково думаючи, що він швидко поширюється. Зовсім ні. Хрін укорінюється на одній території і мешкає там довгий час.

Без хрону не обходиться консервування овочів на зиму, та й сам маринований хрін теж дуже   смачний. Цвітіння хрону з численних  білих квіточок створює фантастичний зовнішній вигляд вашої ділянки, а корисні властивості  хрону, незважаючи на недостатню вивченість, вже не поступаються дуже корисному женьшеню.

Його використовують для лікування багатьох хвороб, підвищення апетиту, і він володіє відмінними антибактеріальними властивостями. Тому викурювати його з ділянки не варто. Але, все ж таки повільно він може розповзатися по ділянці в несприятливих умовах, і щоб цьому запобігти та вирощувати хрін безпечно, вам можуть знадобитися дошки, листи заліза, шифер  та інші матеріали.

Агрономи розповіли, який бур'ян не варто викорчовувати з городу
Агрономи розповіли, який бур’ян не варто викорчовувати з городу

Просто вкрийте дрібні паростки щільним предметом, що не пропускає сонце, і рослина сама загине від   нестачі світла. А ті рослини, які  стоять на вашій ділянці і приносять користь, можна захистити листами шиферу чи заліза. Якщо ж ви плануєте вирощувати хрін, то його можна вирощувати у старому відрі без дна – вкопуємо відро в землю, туди висаджуємо черешок хрону, а через 1-2 роки можна буде  дістати відро і зібрати відмінне коріння.

З нього можна робити не тільки кулінарні страви, а й використовувати для вашої ділянки. Наприклад, з хрону вийде відмінний засіб для  обприскування рослин проти шкідників та грибкових хвороб завдяки потужним фунгіцидним  властивостям.

Настій з кореня впорається з фітофторою, борошнистою росою, гнилями, і відвадить шкідників від культурних посадок. Не видаляйте хрін із ділянки повністю –  від нього набагато більше користі, ніж шкоди!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини