Беру пляшку з водою, вішаю на яблуню: сусідки з мене сміялися, як раптом всі почали за мною повторювати

Пуста пластикова тара може бути дуже помічною на вашій ділянці. І зовсім не про полив піде мова. Розповідаємо у новому матеріалі, як за допомогою "баклажок" можна допомогти саду.

Важко уявити справжній український сад без яблунь. Ці дерева не лише чарівно виглядають, а й є справжніми годувальницями. Щоб допомогти молодим деревам сформувати правильну крону і захистити їх від птахів, можна використати простий та ефективний метод із пластиковими пляшками, наповненими водою.

У першому випадку слід наповнити тару водою та прив’язати її до гілок яблуні. Вага пляшок допоможе направити гілки у потрібному напрямку, забезпечуючи рівномірний розвиток дерева. Це особливо важливо для молодих дерев, які ще тільки формуються і можуть рости м’яко кажучи криво.

Як пластикові пляшки допоможуть на городі
Як пластикові пляшки допоможуть на городі

Рідина у пляшках має ще одну корисну властивість: вона відблискує на сонці, що спантеличує птахів. Пташки, які зазвичай пошкоджують гілки або їдять фрукти, тримаються подалі від дерева через відблиски, які їх лякають.

Для реалізації цього методу необхідно підготувати пластикові пляшки об’ємом 0,5-0,75 літра та наповнити їх водою. За допомогою мотузки або будівельної стяжки обережно прив’язати пляшки до гілок яблуні, розташувавши їх так, щоб вага пляшок не сильно деформувала дерево. Час від часу слід перевіряти, як пляшки впливають на гілки, і за необхідності переміщувати їх, щоб досягти бажаного результату. Також замість тари можна використовувати фольгу, яка буде не гірше води виблискувати у променях сонця.

Садівник розповів, навіщо на яблунях вішати пляшки з водою

Цей простий, але ефективний метод допоможе вам доглядати за молодими яблунями, формуючи їх крону та захищаючи від птахів. Випробуйте цей спосіб у своєму саду, і ви побачите, як легко і просто можна досягти гарних результатів.

Популярне

Подібні новини