З вечора обприскую цим капусту – зранку на ній жодного шкідника: “рідке золото” від попелиці і не тільки

Кожен дачник у розпал сезону стикається з такою проблемою, як комахи. Сьогодні ми розповімо про те, як можна вберегти врожай капусти, не використовуючи хімічні препарати.

Найпоширеніші шкідники, які атакують капусту – це хрестоцвіті блошки, капустяна попелиця та гусениці.

Боротися з ними можна за допомогою промислових інсектицидів. Однак, незважаючи на запевнення виробників, вони токсичні і можуть завдати шкоди. Тому досвідчені садівники воліють використовувати засоби, виготовлені на основі натуральних інгредієнтів.

Боремося з капустяною попелицею

Якщо на капусті завелася попелиця, можна обтерти листя рослини ганчіркою, змоченою в розчині, приготованому з 400 г господарського мила та 10 л води. Однак, якщо у вас росте багато качанів, а попелиця вже поширилася по капусті, цей метод не підійде. У такому разі допоможе наступний відвар:

500 г тютюнового листя залити 2 літрами води. Поставити на вогонь і кип’ятити протягом 2 годин. Процідити рідину, додати до неї 50 г мила. Розвести у відрі води та обробити качани.

Експерти розповіли, як врятувати капусту від шкідників
Експерти розповіли, як врятувати капусту від шкідників

Як позбутися гусіні

Для боротьби з гусінню можна застосувати спосіб ручного збору, посипати капусту харчовою содою або ж приготувати настій для обприскування. Для цього потрібно взяти склянку золи та 1 чайну ложку шампуню. Розмішати все в 5 літрах води. Настоювати протягом доби, після чого обробити капусту.

Захист від хрестоцвітої блішки

Для боротьби з хрестоцвітою блішкою у воду для поливу капусти додають ялицеву олію, запах якої ці комахи не переносять.

Використовуючи ці прості та натуральні методи, ви зможете ефективно захистити ваш врожай капусти від шкідників без шкоди для здоров’я та довкілля.

Популярне

Подібні новини