Моя троянда – королева саду, бо підживлюю її цим добривом: пелюстки, як з шовку, і аромат на все село

Хоч королева саду досить примхлива та вимагає постійної уваги, однак саме троянди є фаворитами будь-якого квітника і здатні принести позитивних емоцій, як жодна інша квітка.

Щоб троянда стала окрасою саду та тішила око протягом багатьох років, потрібно ретельно доглядати за нею.

Одним із важливих елементів догляду є підживлення. Існують два види поживних речовин для троянди: макроелементи та мікроелементи. Макроелементи, такі як азот, фосфор і калій, необхідні для нормального розвитку троянди. Крім того, троянда потребує елементів, таких як кальцій та магній.

Якщо рослини отримують у достатній кількості ці поживні речовини, то у них нормально розвиваються коріння, зелені пагони та листя, і рослини рясно цвітуть. Проте, недостаток або надлишок будь-якого елемента може призвести до захворювань.

Наприклад, азот важливий для розвитку зеленої частини рослини, а калій і фосфор беруть участь у розвитку квітів і молодих пагонів. Також вони зміцнюють імунітет рослин до різних захворювань. Однак, надмірна кількість азоту може призвести до бурхливого розвитку зеленої частини на шкоду квітам.

Для гарного росту та буйного цвітіння також важливі мікроелементи, такі як залізо, марганець, бар, цинк та мідь. Вони підвищують імунітет рослин та покращують їх зовнішній вигляд. Брак мікроелементів може призвести до зміни кольору листя та загального вигляду троянд.

Садівники розповіли, чим влітку підживлювати троянди
Садівники розповіли, чим влітку підживлювати троянди

Для забезпечення необхідних елементів рослинам можна використовувати різноманітні добрива, такі як зола та дріжджі. Для цього візьміть 1 склянку просіяної золи та розведіть її в 10 літрах води. Дайте розчину настоятися протягом двох годин. Після цього розчин готовий до використання.

Для підживлення застосуйте цей розчин у співвідношенні 1 до 5. Тобто, розведіть 1 літр робочого розчину з додаванням 5 літрів води. Вилийте 1 літр отриманого розчину біля кожного куща троянди.

З дріжджів також можна зробити добриво для троянди. Для цього візьміть 10 грам сухих дріжджів і розведіть їх у склянці теплої, але не гарячої води, додайте дві столові ложки цукру та залийте склянкою води. Дайте розчину настоятися до бродіння у теплому місці.

Після бродіння розчин розбавте у 10 літрах теплої води і застосуйте для поливу троянд. Відсоток розчину залежить від потреб рослини та стану ґрунту.

Популярне

Подібні новини