Побачила, як сусідка кладе борошно в морозильник: я дивувалася, поки не спитала навіщо і не повторила за нею

Борошно можна зберігати не лише в окремій шафі, але й у морозильній камері. Виникає питання, навіщо? Розповідаємо детально про те, чому слід покласти його туди.

Борошно належить до продуктів, які завжди повинні бути в будинку. Втім, зберігати його у квартирі або будинку, попри довгий термін придатності, доволі непросто. Якщо не дотримуватись основних правил та умов зберігання, то у борошні можуть з’явитись жучки.

Тоді використовувати борошно для приготування їжі не можна, його потрібно буде викинути. Крім того, жучки можуть завестись у крупах і спеціях поруч із борошном. Для вирішення проблеми потрібно знати, як зберігати продукт.

Як правильно зберігати борошно

Перед покупкою борошна важливо перевірити, чи придатний продукт до купівлі. Потрібно знати, як правильно обрати якісний продукт. Якщо у вас є можливість подивитись і перевірити товар, то потрібно перевірити, чи не злиплось борошно від зайвої вологи та чи немає у ньому чорних цяток.

Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах
Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах

Найчастіше ми купуємо товар у закритих паперових пакетах, а тому розгледіти продукт неможливо. Залишається тільки перевірити цілісність пакування, відсутність цвілі та дату випуску. Головне також звернути увагу на термін придатності.

Якщо дно паперового пакування для борошна погано проклеєне, то є можливість протестувати запах продукту. Якщо відчуваєте гіркуватість аромату, то це означає, що борошно протягом тривалого часу неправильно зберігали.

Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах
Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах

А ось надійний спосіб позбутись від шкідників і личинок у борошні – зберігати його у морозильній камері. Втім, залишати там борошно на довгий період не потрібно. Достатньо покласти борошно у морозилку на 3-4 доби, а потім знову переставити у темне місце.

Популярне

Подібні новини