Всього 1 крапля цього дармового засобу – і навіть найвпертіша фіалка почне рясно цвісти: секрет від бабусі

Фіалки на підвіконні — це окремий вид мистецтва! Як же ж зробити так, аби вони пишно квітли і дарували вам безліч бутонів? Розповідаємо про секрет простої підживки.

Фіалки – це тендітні квіти, які зачаровують своїм ніжним цвітінням та витонченим ароматом. Однак інколи навіть найстаранніший догляд не приносить бажаних результатів, і рослина вперто відмовляється радувати нас своїми барвами. Є кілька причин, чому ваші улюблениці можуть не квітнути. Відсутність цвітіння часто зумовлена недостатнім освітленням, неправильною температурою або надлишком вологи. Нерідко винуватцем є бідний на поживні речовини ґрунт.

Проте існує один простий, але ефективний засіб, про який знали ще наші бабусі в часи без інтернету та широкого асортименту побутової хімії. Цей секретний інгредієнт – звичайний йод. Він є важливим мікроелементом для рослин, хоча потреба в ньому дуже мала.

Чим краще підживити фіалки вдома
Експерти назвали найефективніший засіб для стимуляції цвітіння фіалок

Йод відіграє ключову роль у процесах метаболізму, сприяє синтезу білків та стимулює ріст клітин. Завдяки йоду фіалки стають більш стійкими до хвороб і стресів, а також активніше розвивають кореневу систему. Ці процеси, своєю чергою, позитивно впливають на здатність рослини до цвітіння.

Щоб підсилити бутонізацію фіалок за допомогою йоду, слід приготувати простий розчин. На 3 літри води додають лише одну краплю йоду. Це і збагачує ґрунт необхідним мікроелементом, не перевантажуючи рослину. Поливати рослини цим розчином рекомендується двічі на рік – навесні, коли квітка готується до активного росту та цвітіння, і восени, коли йде закладання бутонів на наступний сезон.

Флористи розповіли, чим можна підживити фіалку для рясного цвітіння
Експерти назвали найефективніший засіб для стимуляції цвітіння фіалок

Розчин йоду не тільки стимулює цвітіння, але й підвищує загальну життєздатність. Завдяки регулярному внесенню цього засобу, ви зможете побачити, як навіть найвпертіша квітка розкривається в пишних і яскравих кольорах, радуючи вас своєю красою.

Популярне

Подібні новини