2 столові ложки на 5 літрів води цього “шкільного” добрива і капуста зав’яже гігантські качани: рекомендую

Якщо капуста на городі жовтіє, листя втрачає пружність, а головки не зав'язуються чи виростають дрібними та убогими, потрібно терміново вживати заходів.

Швидше за все, актуальне азотно-фосфорне голодування ґрунту та закислення ґрунту. В цьому випадку  рекомендується дуже ефективне підживлення, що складається з крейди та трав’яного настою.

Капуста на дух не переносить закислену землю – на ній вона погано росте та не формує зав’язі. Крейда ж є натуральним та м’яким розкислювачем, який активізує зростання капусти і ви просто не впізнаєте свої рослини буквально через 2-3 дні після внесення підживлення.

У складі крейди містяться карбонати кальцію, кремнію та магнію, тому він ефективно розпушує грунт, покращує її вологонепроникність та розкислює.

Буквально відразу після внесення  такого добрива, крейда вступає в реакцію з кислотами у ґрунті, миттєво знижуючи pH до  нормального значення.

Потім крейда залишається в ґрунті у пасивному стані, і як тільки кислотність піднімається, крейда знову активізує свою дію.

Таке добриво можна використовувати цілий рік, як до висадки розсади, так і під час визрівання плодів.

Дачники розповіли про потужне добриво, щоб зав'язувалися качани капусти
Дачники розповіли про потужне добриво, щоб зав’язувалися качани капусти

Але потрібно правильно підбирати дозування, оскільки у складі крейди є кальцій, який погано вимивається водою, а його надлишок може пригнічувати коріння рослини.

Якщо вносити крейду планово за графіком, дачники рекомендують навесні розсипати крейду ще по снігу, а потім внести за 2 тижні до висаджування розсади.

Влітку необхідно зробити добриво з крейдою в період наливання капустяної головки, а восени  розсипати ще трохи перед перекопуванням.

Обов’язково перед підживленням таким  добривом необхідно зволожити ґрунт.

Для приготування простого розчину знадобиться тільки вода та крейда – дві столові ложки на 5 літрів води, і таким розчином поливають землю біля капусти 2-3 рази. Між процедурами необхідно витримати паузу за один тиждень.

Популярне

Подібні новини