Проблеми огірків починаються з жовтих зав’язей: якби дізналась про це на 3 дні раніше, було б менше клопоту

Якщо раптом на кущах огірків виникли жовті зав'язі, потрібно знати, як правильно діяти. Розповідаємо про секрети, що точно допоможуть городникам.

Найпоширеніша ознака появи у кущів огірків кореневої гнилі – пожовтіння листя та зав’язей. Вам може здаватись, що ви правильно поливаєте культуру, вносите достатню кількість добрив, але плоди набагато гірше зав’язуються і на них видно нестачу харчування. Розповідаємо, що робити.

Пожовтіли зав’язі огірків

Коренева гниль може з’явитись через поступове відмирання кореневої системи від постійних перепадів температури. Крім того, шкідники можуть гризти корінці, через які потім у рослину потрапляють патогени грибів. Якщо вони таки проникли, то це практично невиліковно.

Крім того, важливо враховувати і момент, пов’язаний із накопиченням у ділянці тих самих патогенів. Якщо кущі огірків постійно ростуть на одному й тому самому місці, то підвищується ризик появи захворювань. До того ж коренева гниль може стати наслідком поливу холодною водою.

Експерти розповіли про причини пожовтіння зав'язей огірків і пояснили, як діяти у такому випадку
Експерти розповіли про причини пожовтіння зав’язей огірків і пояснили, як діяти у такому випадку

Якщо ознаки хвороби можна помітити одразу на двох рослинах, то можете спробувати простимулювати роботу їхньої кореневої системи. Для цього експерти рекомендують поливати рослини спеціальним укорінювачем – теплим розчином. Рясний полив і звичайною чистою водою також може допомогти вирішити проблему.

Експерти розповіли про причини пожовтіння зав'язей огірків і пояснили, як діяти у такому випадку
Експерти розповіли про причини пожовтіння зав’язей огірків і пояснили, як діяти у такому випадку

За словами знавців, ви можете використовувати специфічні препарати проти кореневої гнилі. Втім, важливо пам’ятати, що огірки плодоносять, а тому дочекатись терміну буває складно. Найкращим препаратом є Превікур. Ним обережно поливають рослини. На один кущ потрібно 5 літрів готового розчину.

Популярне

Подібні новини