Замість зав’язей пустоцвіти, а початки кабачків гниють: у чому проблема та яке рішення пропонують довідники?

Спершу може здаватись, що кабачки – культура, вирощувати яку найпростіше. Втім, за словами бувалих городників, навіть із такою культурою можуть виникнути пригоди.

Кабачки належать до скоростиглих культур. Близько за місяць до початку формування сходів на кущах починають зав’язуватись перші квітки. Втім, попри їхню велику кількість, плоди можуть не з’являтись. Чому культура тільки цвіте, але не хоче давати початків плодів?

Чому зав’язі кабачків гниють

Кабачкам потрібне регулярне запилення для утворення плодів. Якщо комахи, як от бджоли, недостатньо активно чи погода їм заважає, то це призводить до поганого утворення плодів і появи пустоцвітів. Регулярне проріджування старого листя на рослинах допоможе створити кращі умови для доступу запилювачів до квітів.

Крім того, навколишні фактори – екстремально висока температура чи вологість – можуть погано вплинути на процес формування плодів. Потрібно переконатись, що рослини отримують достатньо сонячного світла та вологи, а також не відчувають стресу.

Експерти розповіли, чому зав'язі кабачків на кущах можуть несподівано почати гнити
Експерти розповіли, чому зав’язі кабачків на кущах можуть несподівано почати гнити

Нестача поживних елементів, як от, наприклад, бору, також може призводити до появи надмірно великої кількості пустоцвітів. Потрібно переконати, що ґрунт у прикореневій зоні кущів збагачений основними мікроелементами та речовинами, потрібними для рівномірного розвитку культури. Нестача кальцію може призводити до загнивання плоду.

Експерти розповіли, чому зав'язі кабачків на кущах можуть несподівано почати гнити
Експерти розповіли, чому зав’язі кабачків на кущах можуть несподівано почати гнити

Регулярний збір молодих плодів буде стимулювати продовження плодоношення. Залишені на ділянці рослини призводять до припинення формування цвітіння та плодоношення, адже рослина зосереджується на їхньому харчування та формуванні насіння. Молоді кабачки треба прибирати кожного дня.

Популярне

Подібні новини